Vitorlázórepülés

2019.07.11. 08:59

Visszalépés az Eb negyedik napján

Mintha hullámvasúton utazna Laurinyecz Sándor, úgy változik napról-napra a helyzete a prievidzai 20. Vitorlázórepülő Európa-bajnokságon.

Gajdács Pál

A Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület pilótája az első két nap után a mezőny második felében, a 18. helyen állt a FAI Club osztály összetett versenyében, majd a harmadik napon egy biztató repüléssel négy pozíciót javított.

Az időjárás szerdán sem zavarta meg a három kategóriában repülő mezőnyt, így a verseny rendezői bátran kijelölhettek egy hosszabb távot, a „klubosoknak” közel 350 kilométert. A békési pilóta ezúttal sem kockáztatott, és a nap végén 347,85 kilométer megtétele után a 18. helyen landolhatott LS1-f típusú gépével Bojnice–Nitra Plastika–Trencsén–Hurbanovo települések érintése után a prievidzai célállomáson. Az átlagsebessége (90,29 km/óra) miatt nem juthatott előrébb, sőt visszacsúszott a 17. helyre.

Honfitársa, a szegedi Tamás Ferenc jó napot zárt, 2. lett, összetettben pedig 6. a 31 fős mezőnyben. Az élen ismét váltás történt, a francia Adrien Henry „röppent” az 1. helyre letaszítva onnan a brit Tom Arscottot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában