Atlétika

2019.07.24. 13:30

Mihály Réka bronzérmes a hallássérültek Európa-bajnokságán

A németországi Bochum-Wattenscheid ad otthont a Hallássérültek Európa Bajnokságának. Mihály Réka, a Kopp Békéscsabai AC versenyzője két számban kvalifikálta magát a viadalra, és az 1500 m-es síkfutásban nagyszerű versenyzéssel kiváló egyéni csúccsal (4:54,32) szerezte meg a bronzérmet.

Verasztó Lajos

Mihály Réka az elmúlt hónapokban nagyon komolyan készült az Európa-bajnokságra, aminek meg is lett az megérdemelt eredménye. Az 1500 méteres verseny után két nap maradt számára, hogy felkészüljön a pénteki 800 méteres döntőre, ahol hasonló jó futást vár tőle felkészítője, Tóth Sándor mesteredző.

Mihály Réka így mesélt a versenyről: – Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem és gondolt rám. Kedden volt az 1500 m-es döntőm. A bemelegítés után a Call Roomban várakoztunk, majd egy pici késéssel 17:30-kor álltunk rajthoz, amit a 34 fokos hőségben rajtlámpa indított.

Az elején lassú volt a tempóm, de szépen fokoztam azt, és végül a mezőnnyel együtt futottam. A második kör után kezdtünk el gyorsulni. Kellemetlen és fájdalmas volt, mert a fehérorosz versenyző folyamatosan, makacsul lökdösődött, nem csak engem, hanem a többieket is. A karom is kékfoltos lett, de nem foglalkoztam vele. Ilyen a sport!

Az utolsó 200 méteren lehajráztam! És végre 1500 méteren bronzérmet szereztem! A végén sírtam. Fájt a karom. Az orvos pici izomsérülést állapított meg, de azt mondta nem vészes. A lényeg, hogy érmet szereztem, egyéni csúccsal, négy másodpercet javítottam a korábbi legjobb eredményemen. Nagyon akartam indulni az Eb-n. Nagyon sokat dolgoztam érte, keményen edzettem. De még nincs vége! Pénteken délután öt óra után állok rajthoz a 800 m-es döntőben. Az is kemény feladat lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában