Vitorlázórepülés

2019.07.15. 17:48

Laurinyecz túl van a hatodik napon

Egy nap kényszer-, és egy tervezett pihenőnapot követően vasárnap folytatódott a szlovákiai Prievidzában a 20. Vitorlázórepülő Európa-bajnokság.

G. P.

A 6. versenynapra egy két órás időtartamú sebességi, kijelölt területek feletti feladatot jelöltek ki. A Club osztályban versenyző békési Laurinyecz Sándor a mezőnyből a 4. leghosszabb távolságot (213,38 km) repülő pilóta volt, ám az átlagsebessége (77,35 km/óra) elmaradt a várttól. Végül a 21. helyen tért vissza a célállomásra, összetettben a 18. pozíciót birtokolja.

– Sorsolással döntik el az indulási sorrendet, majd minden nap kettővel kerülünk előrébb a felvontatás során. Jómagam később kerültem sorra, s most az járt jobban, aki hamarabb elindult – mondta Laurinyecz Sándor. – Változatosak voltak az időjárási körülmények, záporjellegű falakkal is találkoztunk. Többet repültem, de hosszabb idő alatt, a legfontosabb viszont most is az volt, hogy ne terepen szálljak le, mert az nagy pontveszteséggel jár.

Hétfőn extrahosszúságú 500 kilométeres táv várt az Eb mezőnyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában