Vitorlázórepülés

2019.07.16. 13:57

Laurinyecz a lucernásban landolt az Európa-bajnokságon

Az Európa-bajnokság eddigi leghosszabb számát teljesítették hétfőn Szlovákiában a FAI Club osztály résztvevői.

Gajdács Pál

A Bojnice–Oravice Magura–Kozubova–Nitr Rudno–Fatranska Magura–Jedlove Kostolany–Prievidza települések érintésével 500,18 kilométer megtételére vállalkozott a 31 pilóta. Jó hír, hogy Tamás Ferenc, a szegedi Délvidéki Aero Club repülőse a kontinensbajnokság során másodszor megnyerte a napi versenyt, és ezzel 79 pontnyi hátránnyal szorosan az angol Tom Arscott nyomában lohol.

Laurinyecz Sándor, a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület pilótája 88,84 km/ órás átlagsebességet elérve úgy landolt LS1-f típusú gépével, ahogyan eddig az Eb-n még nem.

– A célvonalat átrepültem a szabályos magasság fölött, csak nem értem be a repülőtérre. Ugyanarra a lucernaföldre szálltam, mint az edzőnapon – közölte a tényt közösségi oldalán a békési pilóta, aki a középmezőnyben, a 16. helyen zárt. Összetettben 4762 ponttal a 19. helyen áll, de mivel nagyon szoros a verseny (a 12. és a 19. között alig 200 pont a differencia), egy jobb eredménnyel még nagyot ugorhat előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában