Röplabda

2019.07.05. 14:43

Kaposváron folytatja Fésüs Erzsébet

Távozott a Békéscsabai Röplabda SE-től és a Kaposvári Röplabda Akadémián folytatja az edzői munkát Fésüs Erzsébet.

Gajdács Pál

Az egykori 72-szeres válogatott, 1991-ben az Év röplabdázójának megválasztott, korábban Olaszországban két bajnoki ezüstérmet szerző, több évig Békéscsabán edzősködő, idén az U15-ös korosztályt bajnoki címig vezető Fésüs a somogyi klub utánpótlás műhelyének leány szakosztályában, a kiemelt U17-es és U15-ös csapatokkal dolgozik majd augusztus elejétől. Az akadémia legtehetségesebb növendékeiből kell majd kihoznia a lehető legtöbbet. Fésüs Erzsébet bekapcsolódik az egyesület általános iskolai programjába is.

Fotó: BRSE

A Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben napjainkban több mint 320 fiatal üti a labdát, és közülük 230 leány. Az elmúlt évek mennyiségi növekedése után nem titkolt cél, hogy újra a minőség kerüljön a középpontba, és a somogyi megyeszékhely ismét a legjobb utánpótlás-nevelő bázisok közé emelkedjen az országban. Fésüs Erzsébet érkezése fontos lépés lehet azon az úton, amelyen elindult a női szakág.

– A külföldön eltöltött évek után a BSE, a Jászberény és a Nyíregyháza érintésével érkeztem 2006-ban az akkor NB II-ben röplabdázó csabai együtteshez. Itt azonnal sikerült a feljutás, de én a tavaszt a spanyol első osztályban töltöttem Granadában, a helyi egyetemi csapatban, ahonnan egy előnyös szerződést kaptam. Időközben azonban beláttam, hogy család nélkül nem szerencsés egyedül nekivágni a nagyvilágnak, ezért éveken át a BRSE-ben játszottam, majd edzőként vállaltam szerepet – elevenítette fel egy korábbi nyilatkozatában a pályafutását Fésüs, aki hozzátette: az elmúlt években robbanásszerű fejlődésen ment keresztül a sportág, a TAO-körbe bekerülés, valamint az Európa-bajnokság társrendezése nagyon nagy siker, amit jól kell kihasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában