kick-box

2019.07.01. 17:24

Az orosházi bajnokság az utolsó lehetőség volt az Eb-ért

Hétvégén rendezték meg Orosházán a kick-box formagyakorlat magyar bajnokságot a CONTACT K. T. H. E. szervezésében és a helyi önkormányzat támogatásában. A verseny kiemelt jelentőségű volt az utánpótlás korosztályok szempontjából, hiszen az augusztus végi, győri Európa-bajnokság tekintetében az utolsó esély volt a kvalifikációra.

G. P.

A rendezvény különlegessége, amely értékét és jelentőségét emeli, hogy a formagyakorlat szabályrendszer először jelent meg különálló magyar bajnokságként, minden más kategóriától elkülönítve.

Itt kell kiemelni, hogy a formagyakorlatok, mint kick-box versenyszám népszerűsítésében tevékeny részt vállalt az Orosházi Contact K. T. H. E. egyesület vezetőedzője, Puravecz Péter III. DAN, akit nemrég a szakág vezetőjének nevezett ki a Magyar Kick-box Szövetség, s aki korábban már érmes volt válogatottként az Európa-bajnokságon. Puravecz Péter kinevezése óta elvégzett munka eredménye az a létszám, ami felsorakozott a hétvégi versenyen, ezzel ez a hamvaiból feltámasztott szabályrendszer igazolta létjogosultságát.

Puravecz Péter elmondta, örvendetes az a tény, hogy egyre több klub indul a korosztályos versenyeken és külföldön is megmérettetik magukat. A versenyen hat egyesület képviselte magát a különböző korosztályokban. A bírói kart Szabó Gábor főbíró, a Magyar Kick-box Szövetség Bírói Bizottságának elnöke vezette.

A verseny végén, az ünnepélyes eredményhirdetésnél az érmeket Antal László orosházi önkormányzati képviselő adta át, aki régóta kapcsolatban van a megye harcművészeivel. Jelen volt Shihan Gregor László VIII. DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke is. A díjátadás után Szabó Gábor főbíró rövid szakmai elemzést mondott a versenyzőknek és edzőjüknek, ami nagyon hasznos tényeket tartalmazott. Azért is fontos volt ez az elemzés, mert a győztesek és a ranglista vezetők kiharcolták a jogot az augusztus végi, győri kadet és junior Európa-bajnokságon való indulásra. Fontos, hogy a felkészülést ezeknek a magasabb követelményeknek a tükrében végezzék.

Beküldött fotók

Eredmények. Pusztakezes kreatív kadet 1 serdülő leány: 1. Bak Ágnes (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat, edző: Gasparik Róbert), 2. Rácz Emese, 3. Pécsi Ankisza (mindkettő Ráckevei Kick-Box SE). Pusztakezes kreatív kadet 2, ifjúsági leány: 1. Nagy Boglárka Boróka (KIME Veresegyház, edző: Pintérné Gazdag Anett), 2. Baranyák Tekla (Ráckevei Kick-Box SE), 3. Csuka Kamilla (Contact K. T. H. E., Orosháza). Pusztakezes kreatív gyerek fiú: 1. Rácz Tibor (Ráckevei Kick Box SE, edző: Kovács Attila), 2. Annus Marcell, 3. Dobos Kevin (mindkettő Contact K.T.H.E., Orosháza). Pusztakezes kreatív kadet 1 serdülő fiú: 1. Harcos Lóránt (edző: Pintérné Gazdag Anett), 2. Szabó Gergő (Contact K. T. H. E., Orosháza). Fegyveres kreatív kadet 1 serdülő leány: 1. Rácz Emese (edző: Kovács Attila), 2. Pécsi Ankisza. Fegyveres kreatív kadet 2 ifjúsági leány: 1. Tar Petra (Black & Gold Angels Veresegyház, edző: Pintérné Gazdag Anett), 2. Baranyák Tekla. Pusztakezes zenés kadet 1 serdülő leány: 1. Müncz Kata (edző: Pintérné Gazdag Anett), 2. Konkoly Zsófia (mindkettő Black & Gold Angels, Veresegyház), 3. Tar Kriszta. Pusztakezes zenés kadet 2 ifjúsági leány: 1. Tar Petra (edző: Pintérné Gazdag Anett), 2. Nagy Boglárka Boróka, 3. Csuka Kamilla (Contact K. T. H. E., Orosháza). Pusztakezes zenés gyerek fiú: 1. Annus Marcell (edző: Puravecz Péter), 2. Rácz Tibor, 3. Dobos Kevin). Pusztakezes zenés kadet 1 serdülő fiú: 1. Harcos Levente (edző: Pintérné Gazdag Anett 2. Harcos Lóránt (mindkettő KIME Veresegyház), 3. Szabó Gergő. Fegyveres zenés gyerek fiú: 1. Lázár Noel (edző: Litauszki László), 2. Petrovszki Márton (mindkettő Kondorosi Kick-boksz SE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában