Labdarúgás

2019.07.05. 12:02

A Barcelona táborában edzenek a Berényi focisták

Barca Academy Camp, így hívják azt a nyári tábort, melyet 2019-ben negyedszer rendeztek meg Dabason. Katalán és magyar edzők tréningeztek 6–16 év közötti gyerekekkel június végén. Ugyanolyan edzéseken vehettek részt, melyen többek között Lionel Messi, Jordi Alba, Gerard Piqué, Luis Suárez, Sergio Busquets és Sergi Roberto is tanult. 

G. P.

A táborban a Berényi Gyermek FC két U16-os korú focistája, a serdülő bajnokság harmadik legeredményesebb góllövője, Olej Bence és a csapatkapitány Rónai Róbert is részt vehetett, akiknek egyesületük ezzel a lehetőséggel díjazta az elmúlt szezonban nyújtott produkcióját. Részvételi költségeiket egy magát felfedni nem szándékozó támogató finanszírozta. A hat nap meglehetősen feszített volt, és nem volt szabadprogram.

A táborozókat a Barcelona edzői korosztály és készségek alapján 8-12 fős csoportokba sorolták. Az edzések mellett gondot fordítottak a nyelvtanulásra, illetve sporttörténet oktatásban is részesültek. Az egy hetes képzésen az ifjú focisták nemcsak új technikákat tanulnak, de fejleszthették és javíthatták szellemi és fizikai képességeiket egyaránt. A képzés végén a gyerekek diplomát kaptak.

– Egy nap négy edzésünk volt, ami elég fárasztónak bizonyult, viszont rengeteget tanultunk – számolt be a két fiatal a táborban szerzett élményeiről. – A táborban változatos feladatokat kellett teljesíteni. Cicajátékok, többféle módon, egy-egy, illetve kettő-kettő elleni párharcok. Az edzők beavattak minket a futball rejtelmeibe, megmutatták, hogy mennyi kis játékból épül fel ez a sportág. Az edzések feladata főként az volt, hogy mi is megtanuljunk úgy focizni, mint a Barca, vagyis sok kis passzra kellett építenünk a játékformát minél gyorsabban. A fejlődés mind technikában, mind erőnlétben megkérdőjelezhetetlen nálunk. A dabasi sportcentrumban vadi új öltözők, tusolók, de masszás illetve orvosi szobák is voltak. Egy nap öt alkalommal étkeztünk. A tábor elején mindenki kapott két garnitúra felszerelést és Barcelona-emléktárgyakat. A napot minden reggel a Barca himnusszal indítottuk, és a nap végén azzal zártuk. A tábor színvonalas záróünnepséggel ért véget. Az idei Barca-tábor megtanított minket a spanyol klub értékeire, történelmére, játékstílusára. Az edzők nagyon kedvesek voltak, viszont adott helyzetekben fegyelmezték a gyerekeket. Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget!

A Barcelona évente mintegy 120 helyszínen tart nyári táborokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában