Röplabda

2019.06.05. 13:17

Távozik a Swietelsky-Békéscsabai RSE válogatott csapatkapitánya

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatában folytatja pályafutását Tálas Zsuzsanna. A 25 éves válogatott feladó két időszakban 3 évig volt az ötszörös magyar bajnok Swietelsky-Békéscsabai RSE játékosa.

Gajdács Pál

Csapatával kétszer nyert magyar bajnokságot és Közép-európai Ligát. Tálas már a második meghatározó játékos, aki a nyáron Békéscsabáról igazol a feltörekvő somogyi együttesbe. Mint ismeretes, a szintén válogatott, Szpin Renáta is a korábbi békéscsabai sikeredző, Szasa Nedeljkovics által edzett kaposvári csapatban kezdi meg az új szezont.

Forrás: MV archiv

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy a következő szezonomat Kaposváron játszhatom, hiszen a csapat évről-évre olyan eredményeket produkált, ami emelkedő szintet mutat – nyilatkozta a játékos hivatalos kaposvári bemutatásán a klub közösségi oldalán a 25 éves irányító.

– A jövő évi csapatnak tagja lenni megtiszteltetés lesz. Szeretnék a vezére lenni a csapatnak. Úgy gondolom, hogy a meghatározó játékosokkal, Miklai Zsanettal, vagy Vacsi Evelinnel jól ki fogjuk majd egymást egészíteni. A döntésemben kiemelkedő szerepet játszott a vezetőedző, Szasa Nedeljkovics személye, hiszen vele két évet dolgoztam együtt Békéscsabán. Tudom azt, hogy még nagyon sok van bennem, és ezt szeretném is megmutatni elsősorban magamnak, másodsorban a magyar röplabdázásnak és úgy gondolom, hogy Szasával, a vezetőkkel és a jövő évi csapattal ez sikerülni is fog.

A Békéscsabáról való távozásának okairól a Nemzeti Sportnak adott interjújában Tálas elmondta, hogy sok olyan dolog történt vele az idény közben, amely miatt mérlegelnie kellett, hogy hol folytatja az életét.

– Magánéleti eseményekre is gondolok, amelyek miatt úgy éreztem, jó, ha kicsit közelebb vagyok a családomhoz és Székesfehérvárhoz. Szakmailag mindig is nagyon szerettem a békéscsabai légkört, amely sokat segített a fejlődésemben, ám úgy érzem, megértem arra, hogy megteremtsem a saját légkörömet – mondta a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában