Röplabda

2019.06.13. 10:20

Nagy Attilát nevezték ki a BRSE utánpótlás vezetőedzőjének

A következő hónap első napjától utánpótlás vezetőedzőként dolgozik tovább a Békéscsabai Röplabda SE-nél Nagy Attila. Megbízatása 2 évre szól. Távozik ugyanakkor a klubtól az egyik alapító, a BRSE-vel vezetőedzőként három bajnoki címet nyerő Kormos Mihály.

Munkatársunktól

Nagy Attila 2000 óta, az alapítás évétől tagja az egyesületnek, azóta a klub szakmai stábját erősíti. A szakember kezei közül számos élvonalbeli és válogatott sportoló került ki, a legutóbbi időkig a BRSE utánpótlásigazgató-helyetteseként dolgozott.

Nagy Attila /Fotó: a BRSE Facebook-oldala/

A klub utánpótlás csapatai idén is minden korosztályban bejutottak az országos döntőbe, háromban aranyéremmel zártak a megmérettetést. A klub égiszén belül közel 400 gyerek sportol, számuk és a sportág iránti érdeklődés folyamatosan növekszik. Elindult a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokának kivitelezése, a klub regionális központként bástyája a magyar női röplabdázásnak. Ezt a tényt támasztja alá, hogy a korosztályos és felnőtt nemzeti csapatokban eredményesen szerepelnek a BRSE játékosai.

A klubvezetés elkötelezett szándéka, hogy a fejlődés töretlen legyen. Zajlanak az egyeztetések több szakemberrel, határon innen és túlról is, akik a 2019–2020-as idénytől erősítik majd az utánpótlás szakmai stábot. Cél, hogy nemzetközi mércével is megfelelő képzést kapjanak a fiatalok, európai körülmények és feltételrendszer mellett.

– Dinamikusan fejlődő sportágunkban csak azok a klubok és szakemberek tudják a lépést tartani a világ többi részével, akik soha nem elégednek meg az elért eredményeikkel, akik mindig többre vágynak, és sosem restek tanulni – monda Nagy Attila, a BRSE facebook-oldalán. – Meglévő szakembereink mellé folyamatosan kerestünk ilyen kollégákat, bízom benne, hamarosan bejelenthetjük érkezésüket.

A szakember szót ejtett a Békéscsabán létesülő Magyar Röplabda Akadémiáról is:

– Hatalmas léptekkel haladunk az Akadémia megvalósításának útján, a projekt részeként egy csodálatos és egyedülálló létesítményt vehetünk birtokba jövő tavasszal. Ott edzeni és készülni hatalmas megtiszteltetés lesz.

Jelentős változás az is, hogy Kormos Mihály 2019. júniusától távozik a Békéscsabai RSE kötelékéből, a szakember a Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia utánpótlásában folytatja munkásságát.

– Kormos Mihály a BRSE ikonja, aki most új kihívásokra vágyott, de bízom benne, hogy hamarosan visszatér közénk, és együtt folytathatjuk azt az építkezést, amelyet közösen kezdtünk el – beszélt edzőkollégája távozásáról Nagy Attila.

Utánpótlás vezetőedzője már van a BRSE-nek, Paul Bogdan távozása után várhatóan majd hamarosan az is kiderül, hogy ki irányítja majd a felnőtt csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában