Röplabda

2019.05.22. 11:28

Az országos döntőben minden békéscsabai lány felnőtt a feladathoz

Magyarország legjobb 6 fiú és 6 leány gyermekcsapata mérkőzött meg egymással Kecskeméten az elmúlt hétvégén az országos gyermek bajnokság döntőjében. A Linamar-Békéscsabai RSE U15-ösei megkoronázták az egész éves kiváló szereplésüket és aranyéremmel térhettek haza.

G. P.

Fésüs Erzsébet lányai az UTE A és a BVSC-Zugló elleni csoportmérkőzésüket is gond nélkül vették és elsőként egyből az elődöntőbe kerültek, ahol a DELTA RSE Érd következett. A több mint kétórás mérkőzésen a csabai lányok többször is tetemes hátrányt dolgoztak le és hozták az első két játszmát. Az Érd szépített, sőt a 4. játékban 22:24-nél megadatott számukra az egyenlítés. A csabai lányok azonban zsinórban 4 pontot szereztek és 3:1-re zárták le a kiélezett csatát.

A döntőben a Vasas U15-ös A csapatát kellett legyőzni a bajnoki cím megszerzéséért. Az 1. szettben rengeteg hiba jellemezte a viharsarkiak játékát, a 2. játszmában azonban a pontosabb nyitásokkal, határozottabb támadójátékkal sikerült kiegyenlíteni. A 3. szettben 16:11-ig a Vasas uralta a játékot, majd az új erőre kapó csabaiak 18-nál behozták hátrányukat. Innen egy 7:1-es sorozattal megfordították az állást. A 4. játszmában a BRSE akarata érvényesült az első labdamenettől az utolsóig. 25:17-re nyerték a szettet, 3:1-re a mérkőzést és az utolsó labdamenet után egy emberként rogytak a földre a fiatalok, hiszen megcsinálták, bajnokok lettek!

A Linamar-BRSE eredményei. Csoport: –UTE A 3:0 (11, 23, 20); –BVSC-Zugló 3:0 (10, 16, 13). Elődöntő: –DELTA Röplabda SE Érd 3:1 (22, 20, –20, 24). Döntő: –Vasas U15 A 3:1 (–21, 22, 19, 17).

A bajnokcsapat tagjai Hunyadi Gréta, Gabnai Regina, Endrődi Hanna, Tatár Noémi, Sinka Dalma, Radnai Lili, Kerepeczki Hanna, Radnai Luca, Iancau Heidi, Laurinyecz Lilla, Krajcsó Emese, Fekete Gréta, Kucsera Jázmin, Valastyán Panni. Edző: Fésüs Erzsébet.

A döntő különdíjasa Sinka Dalma lett.

Fésüs Erzsébet: – Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen keményen dolgoztak az egész szezonban és beérett munkájuk gyümölcse! Méltó befejezése volt ez a torna az idényünknek, a döntőben mindenki felnőtt a feladathoz és együtt, elérték a kitűzött célt! Gratulálok mindenkinek és köszönjük a szurkolóink biztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában