Labdarúgás

2019.04.07. 19:58

Teljesen megérdemelten nyert az Előre Somogyországban

Győzött a Békéscsaba 1912 Előre a Kaposvári Rákóczi csapatával szemben.

Szikszai László

Kaposvári Rákóczi–Békéscsaba 1912 Előre 0–2 (0–2)

Labdarúgás NB II.-es mérkőzés, Kaposvár, 750 néző. V.: Pillók (Huszár, Király K.). Kaposvár: Slakta – Hadaró (Fodor, a 64.), Ur, Vachtler, Bíró D. – Nagy K., Nagy R. (Rajczi, a 46.), Hegedűs D. Szakály A. – Tömösvári, Ádám (Beliczky, a 46.). Vezetőedző: Waltner Róbert. Békéscsaba: Ribánszki – Szalai, Szélpál N., Babinyecz, Mészáros (Vólent, a 86.) – Nagy S., Hursán (Dávid, a 92.), Mezei (Máris, a 75.), Zahorán – Sinanovic, Szatmári. Vezetőedző: Boér Gábor.

Sárga lap: Hegedűs D., a 81, ill. Sinanovic, a 15., Hursán, a 74., Vólent, a 88. percben

Szögletarány: 0:4 (0:3).

8. perc: Hursán adott jó labdát Zahoránnak, aki ballal 15 méterről nagy erővel a felső léc alá vágta a labdát, 0–1.

42. perc: tömörülés alakult ki a hazai 16-oson belül, ide-oda pattogott a labda, végül Nagy S. 12 méterről a kaposvári kapuba lőtt, 0–2.

A lila-fehéreknél sérülés miatt hiányzott Viczián Ádám, Lustyik Levente, Mácsai László, Gránicz Patrik, eltiltás miatt Király Patrik a vasárnapi találkozóról. Urbin Péter már annyira rendbe jött, hogy leülhetett a kispadra. Az első percek tapogatózó játéka után Zahorán révén szerzett vezetést a Békéscsaba. A gól után a vendégek irányították a játékot, többször is veszélyeztettek. A 26. percben Hursán lőtt 19 méterről mellé. A félidő hajrájában növelte előnyét a jól játszó Előre.

Fordulás után a tabella harmadik helyén álló hazaiak próbáltak többet támadni, a lila-fehérek visszahúzódtak a saját térfelükre és a gyors kontrákra építettek. A 62. percben Ribánszki kapus ütközött Bíróval a 16-oson belül, a békéscsabai hálóőr csak három perces ápolás után tudta folytatni. A házigazdák mentek előre, de a vendégek határozottan védekeztek, és ha lehetőségük adódott támadásokat is vezettek. A Kaposvár nem boldogult, a szervezetten, egységes csapatként futballozó csabaiakkal.

A látottak alapján, a küzdelmes mérkőzésen a végig jó teljesítményt nyújtó lila-fehérek győzelme megérdemelt a feljutási terveket szövögető hazaiakkal szemben, amiért a lila-fehérek valamennyi játékosa dicséretet érdemel. Jó: Vachtler, Hegedűs D., Szakály A., ill. az egész csapat.

Boér Gábor: – Nagyon értékes győzelmet arattunk egy jól felkészített együttes ellen. Örülök, hogy végre idegenben sem ijedtünk meg.

További eredmények: Tiszakécske–ETO FC Győr 0–1, Balmazújváros–Csákvár 1–3, Vác FC–Siófok 2–1, Dorogi FC–Vasas 1–2, Monor–Soroksár SC 0–2, Kazincbarcika–Ceglédi VSE 3–0, Mosonmagyaróvár–Budaörs 0–1, Budafoki MTE–Nyíregyháza 2–2.

Borítókép illusztráció: MW archív.

Ezek is érdekelhetik