atlétika

2019.03.23. 07:59

Pontszerző helyen Mihály Réka

Első ízben írtak ki a siket atléták számára világbajnokságot, melyen Mihály Réka, a Kopp Békéscsabai AC kiváló középtávfutója is elrajtolt.

G. P.

A Tallinban rendezett világversenyen egyből pontszerző helyezést ért el, amivel edzője, Tóth Sándor elvárását is teljesítette. Réka – térdsérülése ellenére – két számban képviselte hazánkat.

Március 14-én az 1500 méteres síkfutásban kiváló idővel hatodik helyezést ért el. Ezt követően 16-án, 800 méteren állt rajthoz, és az előkelő ötödik helyen ért célba 2:21,48-as idővel, mindössze két másodperccel elmaradva a dobogós helyezéstől.

– A felkészülésem nem volt problémamentes, térdsérüléssel bajlódtam az utolsó hetekben. Nagyon jó pályán futottunk, hihetetlen élményben volt részem az első világbajnokságon. Japánból hozták a rajtjelző lámpákat, s minden más is profi volt. A versenynapokon hideg volt. Már várom a következő világversenyemet, a nyári németországi Európa-bajnokságot, ahol a tervem új egyéni csúccsal a lehető legjobb helyezés elérése – beszélt a világbajnokságról és a terveiről is Mihály Réka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában