labdarúgás

2019.03.07. 10:57

Partnertalálkozót tartott az akadémia

Békéscsabán, a Munkácsy Hotelben szerdán este partnertalálkozót rendezett a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, amelyen azoknak a cégeknek a képviselői vettek részt, akik a társasági adójukkal támogatják a szervezetet.

V. L.

Dr. Kovács Mihály, az akadémia igazgatója elmondta, három pilléren nyugszik a működésük, az Előre felnőtt csapatának az utánpótlás biztosítása, a saját utánpótlás nevelése, és az infrastruktúra fejlesztése. Jelenleg az Előre felnőtt keretének csaknem hetven százalékát Békés megyei kötődésű labdarúgók adják, az akadémián mintegy ötszáz fiatalt képeznek. A Kórház, és a 4-es Honvéd utcában több mint ötszázötvenmillió forintos infrastrukturális fejlesztést valósítottak meg, amelyhez százhetven milliós saját erőt adtak, ezt a TAO-s forrásokból biztosították. Régiós központként műkődnek, Békés megye mellett Csongrád és Jász–Nagykun–Szolnok tartozik hozzájuk, összesen mintegy négyezer labdarúgópalánta tartozik hozzájuk.

Bíró Csaba, az önkormányzat szakbizottságának elnöke kiemelte, a város költségvetéséből, a nem kötelező feladatot jelentő sportra mintegy ötszáz millió forintot fordít. Megköszönte a jelenlévő cégek, vállalkozások vezetőinek a támogatást, amellyel a TAO-n keresztül segítik Békéscsaba sportjának fejlesztését.

Hanó Miklós, alpolgármester hangsúlyozta, ő 1994-óta folyamatosan önkormányzati képviselő, és azóta legyen bármilyen összetételű a testület, a város a lehetőségeihez mérten mindig kiemelten támogatta a sportot. Megköszönte a vállalkozások TAO-n keresztüli segítségét, és sikeres évet kívánt az akadémiának.

Barkász Sándor, az Előre többségi tulajdonosa azt emelte ki, hogy a megyei kötődésű labdarúgókkal képzeli el a klub jövőjét, és nem a zsoldosokkal.

Jakab Péter, az akadémia szakmai vezetője projektoros előadásában részletes tájékoztatást adott az idén 107 éves békéscsabai labdarúgás jövőjéről. Ismertette az akadémia felépítését, beszélt a jövő terveiről is. Elmondta, az MLSZ felkérésére a belga Double Pass auditáló cég vizsgálja a hazai labdarúgó akadémiákat, nagy a konkurencia harc, a csabaiak szeretnék megtartani 2020-ban is regionális központi címüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában