röplabda

2019.02.12. 14:20

Tovább írhatja a klubtörténelmet a Békéscsaba

Kedden útra kelt Franciaországba, a CEV-kupa negyeddöntő visszavágó helyszínére a Swietelsky-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata.

Gajdács Pál

Fotó: Imre György

A Provence-Alpes-Côte d’Azur régióban, Var megye területén, a francia Riviérán elterülő 34 ezres lélekszámú városka alakulatánál már nagyon készülnek a szerda este 20 órakor kezdődő összecsapásra, melyen eldől, hogy a Saint-Raphaël, vagy a Békéscsaba jut be a második legrangosabb európai klubsorozat elődöntőjébe.

A hat nappal korábban a békéscsabai Colosseumban lejátszott, több mint két óráig tartó első csata után a magyar alakulat áll jobban, ugyanis hihetetlenül fordulatos mérkőzésen, 1:2-es szettarányról fordítva győzött 3:2-re a BRSE, s már ezzel klubtörténetet írt, hiszen, a CEV-kupa ezen szakaszában még sohasem nyert mérkőzést. A fantasztikus történetet szerdán tovább írhatja Paul Bogdan csapata azzal, ha bejut a legjobb négy közé, ahol nagy valószínűséggel olyan elittársaságba kerül, mint a török Galatasaray, vagy a régi ismerős olasz Busto Arsizio.

– Az biztos, hogy rettentő nehéz lesz a jövő heti mérkőzés – ezzel a mondattal utalt még az első meccs után adott nyilatkozatában a franciaországi ütközetre Paul Bogdan, a Békéscsaba fiatal román vezetőedzője. Azzal természetesen minden békéscsabai tisztában van, hogy ismét vért kell izzadni, hiszen az amerikai, Symone Abbott és Amber Rolfzen, a szlovák Dominika Drobnakova és honfitársa Michaela Abrhamová, a belga Karolina Goliat, vagy a picike, de annál fürgébb Puerto Ricó-i feladó Natalia Valentin, lehet, még a Viharsarokban látottaknál is szebbik arcát mutatja majd.

A Saint-Raphaël kiváló főpróbát tartott szombaton, hiszen idegenben a Paris St-Cloud vendégeként nyert 3:1-re és a francia nemzeti ligában a Béziers mögött továbbra is a 6. helyen áll. A Békéscsaba is pozitív élményekkel utazik, hiszen a rutinosabb játékosait kímélve a fiatal tehetségekkel is biztosan hozta 3:1-re a Jászberénnyel szembeni Extraliga-mérkőzést.

A békéscsabaiak hétfőn Budapesten töltötték az éjszakát, hogy kedden reggel elinduljanak Franciaországba. Zürich érintésével Nizza az úti cél, onnan pedig busszal utaznak Saint Raphaël városába, s a mérkőzés helyszínén még aznap edzést tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában