Vívás

2019.02.26. 16:40

Kis Abigél utazhat a wrocławi világkupára

Esztergom adott otthont a napokban a Gerevich-Kovács-Kárpáti reménység kardkörverseny 4. fordulójának. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület hat vívót indított és mindenki jól szerepelt, hozta az előzetesen elvárt teljesítményt.

A sérülése után először pástra lépő Kis Abigél zökkenők nélkül jutott el a gyermek korosztályban a legjobb négyig. A döntőbe kerülésért nem bírt a romániai ellenfelével, nehezen alkalmazkodott az ellenfél gyors és agresszív stílusához.

Abigél végül az előkelő harmadik helyen fejezte be a versenyt, és megerősítette pozícióját a magyar ranglistán. Remek szereplésének köszönhetően ott lehet a közelgő lengyelországi utánpótlás világkupán. Az ugyanebben a korosztályban induló, egy évvel fiatalabb Papp Zsanett szereplése is nagyon dicséretes, aki a legjobb nyolc közé jutásért esett ki a küzdelmekből.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület eredményei. Serdülő leány: 35. Kecskés Judit. Gyermek leány: 3. Kis Abigél, 13. Papp Zsanett, 23. Janecskó Dorina. Újonc fiú: 21. Séllei Ferenc, 30. Balog Botond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában