kosárlabda

2019.02.09. 18:54

Erősen foghíjas csapattal állt helyt a Békés

Kertész Dániel korai kiválása tovább nehezítette a viharsarki gárda helyzetét.

G. P.

Budapesti Honvéd SE–Omnia Pub&Food 85:66 (22:7, 23:19, 22:17, 18:23)

Kosárlabda NB I B-s férfi mérkőzés, Budapest, 200 néző. V.: Tóth K., Esztergályos, Kapusi. Békés: KRISZTICS (30/9), BALOG G. (9/3), Koma (15), Kertész, Gruda (2). Cs.: Vass (9/6), Karsai, Farkas (1), Sipaki. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Bp. Honvéd legjobb dobója: Horváth Á. (19/15).

Nem a legjobb előjelekkel készült a Békés a szombati fővárosi kirándulásra, hiszen Nagy Balázs derékbántalmai miatt nem tarthatott a csapattal, rajta kívül több fiatal nyomta az ágyat magas láz miatt. A bajokat tetézte Kertész Dániel bokasérülése, ám ő vállalta az utazást és a játékot. Egyetlen pozitívum, hogy Vass Dominik felépült sérüléséből és visszatérhetett a csapatba. A békésiek végül kilenc hadra fogható játékossal utaztak el Budapestre.

A mezőny első feléhez tartozó Budapesti Honvéd azonnal ráérzett vendége gyengéire, és már az első negyedben alaposan megszórta ellenfelét. A békésiek bizony csak keresték önmagukat, s az első negyedben csupán hét pontra voltak képesek. A 22:7-es első negyedbeli eredmény rányomta a bélyegét a békésiek hangulatára, akiknél ráadásul Kertész rásérült a bokájára, nem is folytathatta a játékot. A vendégek ezután azért küzdöttek, hogy ne szenvedjenek kiütéses vereséget.

Kertész kiesését követően a békésieknek teljesen át kellett szervezniük a játékot. Krisztics eredményességének, illetve Vass és Balog igyekezetének köszönhetően a vendégek nem engedték jobban ellépni a fővárosiakat, megtartották az első félidőben kialakult 20 pontos különbséget. A Honvéd ezután arra használta fel a mérkőzést, hogy a fiataljait is harcba dobja és gyakoroljon a következő héten sorra kerülő Hepp Kupa döntőre. A békésiek ehhez mindenesetre kitűnő edzőpartnernek bizonyultak.

Balog Vilmos: – Elismerésem a Honvédnak a győzelemhez és sok sikert kívánok nekik a jövő heti Hepp Kupa döntőben! Nekünk a jövő szombati Bonyhád elleni ki-ki mérkőzésre kell összetoldozni-foldozni a csapatot, hogy sikerrel vehessük fel a harcot.

A békésiek február 16-án, 17 órától csapnak össze a Knipl Kft. Bonyhádi KSE-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában