Kézilabda

2019.02.08. 14:58

Elégedettek a hatodik hellyel

A 6. helyről várja a jövő hétvégi NB II.-es tavaszi folytatást a Békéscsabai Belvárosi DSK férfi csapata. Labos Tibor együttese 6 győzelem mellett 5 alkalommal kapitulált, 314 gólt dobott és 302-őt kapott, 12 pontot szerzett.

G. P.

– Elégedett vagyok az őszi teljesítményünkkel, pláne úgy, hogy a harmadik fordulótól a beálló poszton problémákkal küzdöttünk. Vlcskó Kelemen olyan munkát kapott, ami miatt egyáltalán nem számolhattunk vele – nézett vissza az őszi felvonásra Labos Tibor edző. – Márton Máté és Morva Tamás ugrott be a helyére, a feladatot kisebb-nagyobb sikerrel megoldották. A védekezésünk tavaly keményebb volt, ezen szeretnénk majd tavasszal javítani.

Labos Tibor sajnálja a kiskunmajsai egygólos vereséget, viszont – bár nem szereztek pontot – dicséretesnek nevezte a Pick Szeged U23-al szembeni helytállást, az őszi bajnok ellen mindössze három góllal maradtak alul.

– Jó szájízzel vonultunk téli pihenőre, mivel legyőztük a Békéscsaba DKSE-t, ami egy erős csapat, nálunk jobb együtteseket is két vállra fektettek – tért ki az őszi záró mérkőzésre Labos Tibor.

A játékoskeret egyelőre még „mozdulatlan”, sem távozóról, sem érkezőről nem tudott beszámolni a tréner.

– Vlcskó Kelemen várhatóan március közepén visszatér a sorainkba. Fiataljainkra az érettségi miatt kevesebbet számíthatunk. Az, hogy lesz-e új játékos, az nálunk mindig az utolsó pillanatban derül ki. Vannak olyan régi kézilabdázók, akiket szeretnénk visszacsábítani – árulta el a BDSK edzője, aki elmondta még, hogy a télen egyedül a Mezőtúrral kötöttek le edzőmérkőzést.

A belvárosinál egyértelmű cél, hogy a hatodik helyről ne csússzanak vissza, sőt, ha lehet, kússzanak feljebb a tabellán.

– Azt hiszem, ez reális terv, mert az előző szezonhoz képest jobban összeállt a csapatunk – jelentette ki Labos Tibor. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában