Sárkányhajó

2019.01.22. 19:22

Több elismerést is kaptak a szarvasiak

Ünnepeltek a Magyar Sárkányhajó Szövetség Húsz éve együtt evezünk című rendezvényén.

Verasztó Lajos

Beküldött felvétel

A Körös Dragon SE a múlt héten csütörtökön népes küldöttséggel utazott Budapestre, a Magyar Sárkányhajó Szövetség „20 éve együtt evezünk” jubileumi ünnepségére. Az eseményen felelevenítették az elmúlt időszak fontos állomásait, a szövetség által rendezett nemzetközi, illetve hazai versenyeket, rendezvényeket, és díjakat is átadtak.

A jubileumi rendezvényt megtisztelte jelenlétével Mike Thomas, a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség elnöke, valamint több minisztériumi vezető, akik a szövetség munkáját támogatták, segítették. Az ünnepség keretén belül többen részesültek elismerésben, támogatói, edzői, egyesületalapítói és versenyzői tevékenységük alapján. A Körös Dragon SE két vezetője, Nyerges Miklós és Szitó Szabolcs a „A Magyar Sárkányhajó Szövetség nevében elismerésül a sárkányhajósportért végzett fáradhatatlan alkotó, értékteremtő munkádért, szövetségünk 20 éves fennállásának emlékére” díjat vehették át. Ezenfelül Szarvas polgármestere, Babák Mihály is hivatalos meghívott volt, hiszen a sport nem működik helyi támogatás nélkül. A honi szövetség úgy ítélte meg, hogy Szarvas városa sokat tesz a sportág, a sárkányhajózás fejlődéséhez, így rajta keresztül az önkormányzatot is díjazta.

A vacsora után két kisfilmet is levetítettek a 2018-as klub világbajnokságról. Szép emlékeket idézett a közel negyedórányi „mozizás”! A világbajnoksághoz kapcsolódó szervezői, felkészítő, támogatói elismerésekből szintén kijutott a Körös Dragonnak. Nyerges Miklós és Szitó Szabolcs együtt vehette át „A Magyar Sárkányhajó Szövetség nevében Elismerésül a kiemelkedő, közösségteremtő, felkészítő és szervező munkádért a 2018. évi 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság emlékére” díjat.

A 2018-as szegedi világbajnokságon szerepelt dragonos hölgyek. Beküldött felvétel

A díjátadás után könyvbemutató következett, ahol a szövetség múltját és jelenét összefoglaló kiadványt méltatták. A könyvben a szarvasi egyesület is megjelenik több színes fotóval, eredményeivel.

– Úgy gondolom, hogy a szarvasi sárkányéletet díjazták a szövetség részéről a kapott elismerésekkel, melyhez mindenkire szükségünk van. Legyen az evezős, szervező, támogató, idősebb, fiatalabb, mindenki hozzá tesz, tett ahhoz, hogy Szarvas is felkerüljön erre a térképre – mondta Szitó Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában