Vívás

2018.12.22. 19:55

Szabó Réka bronzérmes az ob-n

A mindössze 16 esztendős Muhari Eszter győzött női párbajtőrben a vívók országos bajnokságán. A Honvéd utánpótlás válogatottja a fináléban a tatai Kun Annát győzte le 15:11 arányban.

G. P.

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia legjobbjai közül ezúttal Szabó Réka teljesített a legjobban, aki bronzérmes lett, miután az elődöntőben óriási csatában maradt alul 15:13-ra az ellenállhatatlanul vívó későbbi bajnokkal szemben. A szám olimpiai bajnoka, Szász-Kovács Emese ezúttal nem versenyzett.

A döntős program során – a Magyar Vívás Napja keretében – köszöntötték az év versenyein kiemelkedően teljesített vívókat és edzőiket, illetve a kerek évfordulós születésnaposokat. A csütörtökön kezdődött ob-n pénteken az egyéni versenyek 32-es tábláinak küzdelmei zajlottak a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A hazai bajnokságon először fordult elő, hogy vitatott helyzeteknél videó visszajátszást alkalmaztak.

Női párbajtőr. Elődöntő:

Muhari Eszter (BHSE)–Szabó Réka (AVA) 15:13, Kun Anna (OMS-Tata)–Mihály Kata (Békessy Debrecen) 15-12. Döntő: Muhari–Kun 15:11. A végeredmény: 1. Muhari Eszter, 2. Kun Anna, 3. Szabó Réka és Mihály Kata.

A csapatversenyben a békéscsabai Alföld Akadémia Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta, Szabó Réka összeállítású csapata a 7. helyen végzett. Szabó Rékáék az 5-8. helyért az MTK-tól 32:30-as vereséget szenvedtek. Utolsó mérkőzésüket a 7. helyért a Békéssy Debrecen ellen 45:40-re megnyerték. A bajnoki címet az OMS-Tata szerezte meg.

Frissítve

A 16 éves Keszthelyi Zsombor veretlenül jutott tovább a csoportjából, majd 4 remek győzelemmel a 8-ba jutott, ahol a junior világbajnok Koch (Vasas) következett, Zsombor 14:11-re is vezetett, ám végül egyetlen találattal alulmaradt és 6. lett. Szabó Bence a csoportból továbbjutva a honvédos Butát legyőzve a 16-ért csatázhatott a vasasos Fenyvesivel, s még 14:13-ra ő vezetett, de végül kikapott és a 32. helyen zárt a 167 induló között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában