összefogás

2018.12.22. 06:50

Sokan segítenek az egykori Eb-ezüstérmes erőemelőnek

Június 24-én Fegyvernek térségében munkából hazajövet súlyos autóbalesetet szenvedett az Orosházi Toldi SE válogatott erőemelője, a 2016-ban ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Paczuk Ádám, akit 2016-ban a szövetség az év férfi erőemelőjének választott.

Verasztó Lajos

Nagyon súlyos sérülésekkel került a budapesti sürgősségi kórházba, ahol egy hónapig volt életveszélyben és kómában. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Koponya és Agysérültek Rehabilitációs Osztályán kezelték, és a közelmúltban engedték haza. A rehabilitáció rengeteg erőt, kitartást, energiát és pénzt emészt fel a gádorosi fiatalember életében. Ezért összefogtak a barátai, sporttársai, és már több akciót szerveztek.

Paczuk Ádám november 30-án ünnepelte huszadik születésnapját. A gádorosi fiatalember ezt megelőzően járt Orosházán a Toldinál, ahol többek között találkozott Musztafa Imre klubelnökkel és korábbi edzőjével, valamint versenyzőtársaival, Lovas Mónikával és Szabó Ágnessel.

Musztafa Imre elmondta, nagyon örültek annak az összefogásnak, ami november végén történt Orosházán, a Tudásparkban a több hónapja balesetezett sportolójukért, Paczuk Ádámért! Több város képviseltette magát, így Vésztőről Berke Loránd önkormányzati képviselő, a Magyar Erőemelő Szövetség elnökségi tagja vezetésével, a Jászságból Gavaldik Zsolt vezetésével is jöttek segíteni akaró emberek. A Car Friends Family szervezte az autós találkozót, amelynek bevételét csoporttársuk, Paczuk Ádám gyógyulására fordítják. Segített a Tótkomlósi Autósport Egyesület és még sokan mások is.

Balról Musztafa Imre, Paczuk Ádám és Lovas Mónika /Beküldött fotó/

Az Orosházi Toldi SE világbajnokától, Szabó Ágnestől megtudtuk, mindenben igyekszik segíteni Ádámnak, akinek a kezelését jelenleg Szegeden, a klinikán végzik a szakemberek.

Békéscsabán is megmozdultak a sporttársak. Skumáthné Harmati Nikolett (akinek a Marik Lászlóné vezette csabai edzőképzésen osztálytársa volt Paczuk Ádám) a közelmúltban a Lencsési Közösségi Házban tartott taekbo edzést, amelyen mintegy negyvenen vettek részt, és ennek a teljes bevételét Ádám rehabilitációjára ajánlották fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában