futsal

2018.12.21. 11:35

Két gyulai szerepelt a válogatottban

A női futsalválogatott a csehországi Ostravában szerepelt a napokban a Visegrádi Négyek Tornáján.

Gajdács Pál

Beküldött fotó

Az ősz elején csak egy hajszállal maradt le az Európa-bajnoki négyes döntőről, azóta első nemzetközi meccseit játszotta a Dombó János szövetségi edző vezette együttes. Az első találkozón a lengyelekkel mérkőztek meg, és 37 perc gól nélküli küzdelem után ellenfél a hajrában bevette a magyar kaput, ezzel 1–0-ra megnyerte a meccset. A folytatásban a csehek ellen léptek pályára, itt a visszafogott kezdés után, 0–3-ról szorossá tették a meccset, de a házigazdák végül 4–3-ra nyerni tudtak. Bár a magyar csapat két vereséggel zárta a viadalt, a torna legjobb játékosának Sipos Lillát választották meg.

Mindkét találkozón pályára lépett a Gyulai Amazonok játékosa, a már az Eb-selejtezőkön is számításba vett Fülöp Diána, míg az abszolút újonc 17 éves Balogh Noémi Csehország ellen jutott szóhoz.

Beküldött fotó

– Örültünk hogy részt vehettünk az eseményen, a torna elérte a célját, hasznos tapasztalatokat szereztünk a meghívott játékosokról – értékelte a tornát az MLSZ-honlapján Dombó János szövetségi edző. – Az Eb-kerethez képest sok változás történt a csapatban, lehetőséget biztosítottunk olyan játékosoknak is, akik eddig nem kaptak szerepet, de szerettük volna megnézni őket nemzetközi mérkőzésen. Tizenhét órával a lengyelek elleni meccs után ismét pályára léptünk, ezen a mérkőzésen álmosan kezdtünk, és kapitális egyéni hibáinkat kihasználva háromgólos vezetéshez jutottak a hazaiak. A második félidőben már a mi akaratunk érvényesült, szorossá tettük az eredményt, és 3–2 után is sorra dolgoztuk ki a helyzeteinket, de ezúttal a szerencse sem áll mellettünk, így vereséggel zártuk a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában