vívás

2018.11.06. 17:43

Oláh Lili bronzzal indította az idényt

A tizenhármas szám a békéscsabai Oláh Lilinek hozott szerencsét. No, persze a szerencsének nem volt köze Lili remekléséhez, a tizenhármas pedig esetünkben a Kulcsár Győző csodálatos hagyatéka, az Olimpici Grand Prix-versenysorozat most kezdődött évadának a sorszáma.

G. P.

A hagyományoknak megfelelően Hajdúhadházon kezdődött az idény a fiatal vívók számára. Oláh Lili szerepelt a legjobban az Alföld Vívó Akadémia pengeforgatói közül. Az immár újonccá „öregedő” tehetség a 88 főt számláló korosztályában még nagyon izgult, így is beverekedte magát a 8 közé, ahol a diósgyőri Nagy Emmától szoros csatában szenvedett vereséget, végül a 8. helyet szerezte meg. Dékány Viktória ugyanebben a korosztályban 22. lett.

A serdülők között aztán már nyugodtabban vívhatott Lili, ez meg is látszott a teljesítményén. Veretlenül került fel a táblára, ahol meggyőző, magabiztos győzelmekkel haladt előre. Most nem elégedett meg azzal, hogy bejutott a 8-as döntőbe, itt is remek győzelmet aratott az érdi Kiss ellen (15:4). A jó formában vívó MTK-s Miskó szoros asszóban ezután legyőzte Lilit, aki így a dobogó 3. fokára állhatott föl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában