Búvárúszás

2018.11.20. 16:42

Három bronz és egy ezüstérmet hoztak össze az előrés úszók

Az elmúlt hét végén rendezték meg az uszonyosúszó serdülő országos bajnokságot Egerben, a Bitskey Aladár Sportuszodában, amelyen rajtkőre álltak a Békéscsabai Előre Úszó Klub fiataljai is Valach Dávid edző vezetésével.

Valach Dávid Szász Annával és Mátéval az egri uszonyosonBeküldött fotó

A bajnokságon a csabai klubot két versenyző képviselte. Egyikük Szász Anna, aki serdülő korú, illetve Szász Máté, aki kora alapján ugyan a gyermek korosztályba tartozik, így ő felversenyzéssel indult az országoson ahol egy, illetve két évvel idősebb ellenfelekkel is meg kellett küzdenie.

Szász Máté (balról), Valach Dávid edző és Szász Anna. Beküldött fotó

– Nagyon jó hangulatú, már-már családias hangulatú versenyt bonyolítottak le az egriek – tudtuk meg Valach Dávidtól. – Különösen nem készültünk a viadalra, úgymond terhelésből szerettem volna látni a gyerekek jelenlegi állapotát, formáját. Nagyszerű felkészülés volt ez a december közepi fő eseményre. A verseny célja számunkra többek között az is volt, hogy új, egyben más ingereket is tapasztaljanak sportolóim, és ezzel is kicsit kizökkentsem őket a monoton úszóedzések ritmusából. Olyannyira munkából érkeztünk, hogy szombat reggel még edzést vezényeltem számikra. Mivel még messze a csúcsforma és a gyorsaságuk is tompa a jelenleg a terhelés következtében, ezért a két hosszabb számot, a kétszáz és négyszáz méteres uszonyos gyorsot választottuk. Jó döntésnek bizonyult, hiszen a négy úszásban négy egyéni csúcs született, illetve négy érem is. Külön felhívnám a figyelmet Szász Máté teljesítményére, aki annak ellenére, hogy az eggyel idősebb korosztályban kellett helytállnia, egyáltalán nem illetődött meg.

A verseny végeztével még egy kis kulturális program is belefért: Valach Dávid a gyerekekkel elsétált a Dobó térre is, ahonnan megcsodálhatták az egri várat is.

A Békéscsabai Előre Úszó Klub eredményei: Szász Anna. 200 m uszonyos gyors: 2:00,39 perc, 2. helyezés. 400 m uszonyos gyors: 4:17,95, 3. helyezés. Szász Máté. 200 m uszonyos gyors: 2:06,60, 3. helyezés. 400 m uszonyos gyors: 4:28,95, 3. helyezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában