labdarúgás

2018.11.30. 16:37

A Kazincbarcika vendége lesz az Előre

Az NB II.-es bajnokság tizenkilencedik fordulójában vasárnap 13 órakor a negyedik helyezett, eddig 32 pontot gyűjtött Békéscsaba 1912 Előre csapata, a hatodik helyezett 27 pontos a Kazincbarcika vendégeként Putnokon, a Várady Béla Sportközpontban lép pályára.

V. L.

Boér Gábor, a békéscsabaiak vezetőedzője így vélekedik az esélyekről: – Elöljáróban azzal kezdeném, hogy a Kazincbarcika jó erőkből álló együttes, amelyben több korábbi NB I.-es labdarúgó szerepel, és nem véletlenül állnak a hatodik helyen. Nekünk több hiányzónk is lesz a Barcika ellen, így a legutóbb megsérült Gránicz Patrik, valamint a már hosszú ideje sérüléssel bajlódó Tóth Dániel, valamint betegség miatt a fiatal Dávid Zoltán sem szerepelhet. Mellettük a legutóbb kiállított, és eltiltást kapott Hursán György és Viczián Ádám sem léphet pályára a vasárnapi találkozón. A gondok ellenére mi bizakodva várjuk a mérkőzést, hiszen a csapat kerete elég erős ahhoz, hogy helytálljon a Kazincbarcika otthonában Szeretnénk győzni, ami nem lesz könnyű feladat, de a csapat egységes. Ezentúl az előrejelzések alapján az időjárási körülményekkel is meg kell majd küzdenünk.

A Kazincbarcika a nyolcadik forduló után, amikor mindössze hat ponttal rendelkezett, és a 17. helyen állt edzőt cserélt, Koleszár Györgyöt, a rutinos, Gálhidi György váltotta a kispadon. Az új szakvezető irányítása mellett jelentősen előrelépett a csapat, ezt igazolja, hogy azóta tíz forduló alatt hat győzelmet, és három döntetlent ért el az együttes, és csak egyszer kapott ki. Az egyetlen vereséget hazai pályán a Csákvártól szenvedte el a Barcika, 3–2-re kapott ki a tizenhetedik fordulóban.

A csapat góljainak többségét hárman szerezték, Lukács Raymond kilencszer volt eredményes, míg a nyáron Szolnokról érkezett Tóth László hétszer vette be az ellenfelek kapuját. A Mezőkövesdben az NB I.-ben is szerepelt Olasz Dénes eddig négy gólt szerzett. A védelemben a korábban szintén az élvonalbeli Mezőkövesdet erősítő Fótyik Dominik számít meghatározó embernek. A Kazincbarcika keretében egy korábbi lila-fehér labdarúgó található, Takács Péter, aki eddig egyszer volt eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában