Birkózás

2018.10.25. 15:32

Két orosházi érem a magyarkanizsai viadalról 

A vajdasági Magyarkanizsán immáron kilencedik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Csaba Ferenc nemzetközi kötöttfogású birkózó emlékversenyt.

V. L.

A viadalon tizenhárom ország, több mint negyven klubjának háromszáz birkózója lépett szőnyegre. Az Orosházi Birkózó Egyesületet (OBE) hat fiatal versenyző képviselte, akik két éremmel tértek haza.

Az orosházi fiatalok kitettek magukért, kemény küzdelmeket vívtak az erős mezőnyben, és a dobogóra végül kettőjüknek sikerült felállni. Először a diák I-es korosztály 50 kilogrammos mezőnyében versenyző Czikora Dániel menetelt szépen előre, aki végül bronzérmes lett, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ugyancsak a diák I-es korcsoportban, a 70 kilogrammosok között indult a magyarkanizsai versenyen Cseh Balázs, aki fantasztikus birkózást mutatott be, és meg sem állt az aranyéremig.

A magyarkanizsai viadal után az Orosházi Birkózó Egyesület csapatának tagjai vasárnap látogatást tettek a budapesti világbajnokságon, ahol együtt szurkoltak a magyar versenyzőknek és személyes kedvenceiknek. A vébén az OBE hat fiatal versenyzője (Molnár Tibor, Debreczeni Tamás, Novics Dávid, Fekete Bence, Gyetyinás Dániel és Verasztó Ferenc) Békés megyét egyedüli klubként képviselve önkéntes munkával segítenek minden idők legnagyobb világbajnokságának a rendezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában