Ejtőernyőzés

2018.10.01. 12:52

Csapatban második a Békéscsaba, egyéniben Leszkó György harmadik

Az első és a harmadik nap volt alkalmas az ugrásra a 40. Viharsarok Kupa ejtőernyős versenyen, szombaton az erős szél miatt a földön maradtak a versenyzők a békéscsabai repülőtéren.

G. P.

Öt csapat, a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület Békéscsabai Sasok elnevezésű kvartettje, a Szolnoki Honvéd ESE, a gyáli székhelyű Aeroking Ejtőernyős Egyesület a román Aeroccubul Romaniei és a visszatérő székesfehérvári Albatrosz Repülős Egyesület nevezett a lassan négy évtizedes hagyományra visszatekintő országos versenyre.

 

Pénteken délután 14 órakor ideális időben kezdték meg az ugrásokat, de a meteorológiai előrejelzések szerint másnap már csoda kellett volna ahhoz, hogy folytatódhasson a Viharsarok Kupa, hiszen felerősödött a szél, ami hidegfrontot is hozott magával. A csapatoknak nem maradt más, mint a türelmes várakozás. Nos, vasárnapra ismét alkalmassá vált az idő az ugrásra, a mezőny nem is késlekedett és sikeresen be tudták fejezni a hat sorozatot.

Fotó: Weitmann Krisztián

A békéscsabai csapat jó hétvégét zárt, hiszen az abszolút esélyes, nemzetközi szinten is sikeres Szolnoki Honvéd ESE (soraikban a gyulai Krajcsi Pállal) mögött a második helyen végzett, és egyéniben is szépen szerepeltek, Leszkó György bronzéremmel térhetett haza.

Fotó: Weitmann Krisztián

– Pénteken már láttuk az előrejelzést, ezért igyekeztünk még aznap minél több sorozatot ugrani. Három és félig jutottunk, vasárnap délig még leugrottunk két és felet – mondta ifj. Tímár Vince. – Rendező egyesületként biztosítottuk a repülőgépet, a területet, a technikai berendezést, a Békéscsabai Szakképzési Centrumtól segítségként kaptunk egy sátrat – tette hozzá a csabai csapat tagja.

Fotó: Imre György

40. Viharsarok Kupa országos ejtőernyős verseny. Végeredmény. Egyéni: 1. Axente Cosmin (Aeroccubul Romaniei) 0,15, 2. Domschy Zoltán (Aeroccubul Romaniei) 0,15, 3. Leszkó György (Békéscsabai Sasok) 0,22, 4. Horváth Pál (Aeroking-Gyurika) 0,24, 5. Kis Róbert (Szolnoki Honvéd ESE) 0,27, 6. Tóth Nándor (Szolnoki Honvéd ESE) 0,31, 8. ifj. Tímár Vince 0,33, 9. Varga Zoltán 0,36, 17. Belleli Csaba (mind Békéscsabai Sasok) 0,85.

Fotó: Weitmann Krisztián

Csapat: 1. Szolnoki Honvéd ESE (Kis Róbert, Tóth Nándor, Flaman Rolf, Krajcsi Pál) 1,50, 2. Békéscsabai Sasok (Belleli Csaba, Leszkó György, Varga Zoltán, ifj. Tímár Vince) 1,76, 3. Aeroking-Gyurika (Horváth Pál, Sztasák Imre, Horváth László, Mészorvics györgy) 2,15, 4. Aeroccubul Romaniei (Domschy Zoltán, Axente Cosmin, Patrascu Florin, Pap János) 2,22, 5. Albatrosz SE (Pula József, Budai Zsolt, Préházi Nándor, Mórocz Béla) 2,63.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában