kosárlabda

2018.10.13. 11:01

Bántóan súlyos békési vereség született

A Veszprém megmutatta, hogy miért is tartják a Piros csoport egyik bajnokesélyesének.

G. P.

Pannon Egyetem Veszprém-Omnia Pub&Food Békés 127:65 (26:11, 35:13, 34:12, 32:29)

Kosárlabda NB I B-s férfi mérkőzés, Veszprém, 200 néző. V.: Surányi, Csabai-Kaskötő Brigitta, Lövei. Békés: Koma (4), Kertész (8), BOINITZER (21/3), Vass, Krisztics (8/6), Koma (4), Vass. Csere: Csabák (2), Nagy B. (12/9), Gruda (2), Balog P. (8/3), Plavecz, Sipaki. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Veszprém legjobb dobói: Kovács Á. (23/3), Körtélyesi (22/18).

A békésiek nem a legkedvezőbb előjelekkel vágtak neki a veszprémi túrának, hiszen Farkas Gergő és Hajdu Márton is sérüléssel bajlódott.

A vendégek csak három percig tartották magukat, a veszprémieknél olyan játékos szerzett gyorsan három darab hárompontost, akitől a legkevésbé várták. Ez is annyira megzavarta Kertészéket, olyannyira, hogy a mérkőzés végéig nem tértek magukhoz. Bár Kertész Dániel, a 20 pont fölött teljesítő Boinitzer Dávid és amikor a pályán volt, Nagy Balázs is kitett magáért (de egyébként is mindenki komolyan vette a mérkőzést), ám az akarat ezen a napon roppant kevés volt az ellenállhatatlanul játszó Veszprém otthonában. A bakonyiak végig nagy formában kosárlabdáztak, irányították a mérkőzést, a békésiek pedig bizony csak epizódszerepet játszottak. Nem tudták megjátszani a centereket és kívülről is nagyon rossz hibaszázalékkal dobtak. A hazaiak kiválóan védekeztek, támadásban is nagyon erősek és eredményesek voltak. Tizenhét hárompontost dobtak, a kísérleteik több mint ötven százalékát értékesítették. A palánk alatt is lényegesen hatékonyabbnak bizonyultak, miként a lepattanók megszerzésében is.

A hazaiak nagyon jól erősítettek a nyáron, és éppen a Békés ellen mutatták meg igazán, hogy idén komolyan kell számolni velük, nem véletlenül sorolják az egyik bajnokesélyes közé.

A békésiek NB I B-s történetük egyik legsúlyosabb vereségét szenvedték el a Veszprémtől, ám nincs más választásuk, mint hogy előre tekintsenek és a következő ellenfelekre készüljenek.

Balog Vilmos: – A következő fordulóban az Oroszlányt fogadjuk, amely még a Veszprémnél is acélosabbnak tűnik. Nehéz lesz ebből a gödörből kilépni, de még egyszer ilyen rosszul nem játszhatunk.

Még több kosárlabdáról ide kattintva olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában