Erőemelés

2018.09.25. 11:19

Világcsúcsot döntött Bajczer Csaba

Megdöntötte a felhúzás világcsúcsát Bajczer Csaba az Egerben a napokban megrendezett GPC erőemelő világbajnokságon, ahol 33 ország 240 versenyzője vett részt.

G. P.

A békéscsabai Fanatic Body és Fittnes Power Club még ifjúsági korú, 17 éves versenyzője a junioroknál sikeresen birkózott meg a 265 kilogrammos súllyal, és így világbajnoki aranyérmes is lett. Felkészítője, Dénes József arról számolt be, hogy összetettben – ahol a testsúlyát és a megmozgatott súlyokat veszik alapul – a második helyen végzett, mindössze egyetlen ponttal maradt le a győztestől.

Fotó: Csukás Zsolt. A képen: Roszik István és Bajczer Csaba

Nem Bajczer Csabáé volt az egyetlen siker békéscsabai részről az egri versenyen, hiszen a Dénes József csoportjához mindössze három hónapja csatlakozó Roszik István a 100 kilogrammos súlycsoportban, fekvenyomásban 185 kilogrammot teljesített, ami az erős mezőnyben a negyedik helyet jelentette. Nem mellékesen, Roszik élete első versenyén szerepelt ilyen eredményesen.

– István megpróbálkozott a százkilencvenöt kilóval is, de nem járt sikerrel. Ha összejön neki, akkor dobogós, harmadik – beszélt versenyzője szerepléséről Dénes József, akitől megtudtuk, hogy versenyzői igencsak sűrű őszi hónapok előtt állnak.

– Október 20-án a a szlovákiai erőemelő világbajnokságra készülünk Bajczer Csabával és Roszik Istvánnal, majd 26-án Rakonczás Péterrel a római testépítő világbajnokság lesz az úti cél. Leadtuk a nevezést a november 2-án a floridai Orlandóban sorra kerülő WPC világszervezet erőemelő világbajnokságára. Onnan európai csak elvétve hoz el érmet, úgy érzem, most nekünk erre lehet esélyünk – sorolta az előttük elő versenyeket a felkészítő edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában