labdarúgás

2018.09.02. 19:30

Újabb fontos három pont született a Kórház utcában

Egy héten belül már a harmadik bajnoki várt a Békéscsabára, a mérleg remek: győzelem a Monor, döntetlen a Vasas ellen.

Gajdács Pál

Békéscsaba 1912 Előre–BFC Siófok 2–0 (1–0)

Labdarúgás NB II.-es bajnoki mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 710 néző. V.: Kovács G. P. (Kormányos II. G., Baghy Cs.). Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Viczián, Szélpál (Babinyecz, 66.), Zahorán (Szalai D., 63.) – Hursán, Mezei (Lustyik, 69.), Király – Gránicz, Urbin, Szatmári. Vezetőedző: Boér Gábor. Siófok: Molnár P. – Csilus T., Fehér Zs., Lorentz, Nemes (Szilágyi P., 75.) – Gál M., Réti (Csibra, 75.), Tóth M. (Nagy D., 59.) – Bolla, Elek B., Medgyes. Vezetőedző: Varga Attila.

Sárga lap: Babinyecz a 67. percben.

Szögletarány: 3:3 (0:2).

13. perc: Gránicz kevergetett a jobb oldalon, az alapvonal közelében, egy csellel becsapta Nemest, középre adott, a középen érkező Király pedig néhány lépésről a kapuba pofozta a labdát, 1–0.

58. perc: Egy jobb oldali szöglet után Gránicz ívelt középre, a berobbanó Viczián a kapu közepébe lőtt, 2–0.

Az első percekben kereste a fogást egymáson a két csapat, elég sokáig kellett várni az első helyzetre, igaz abból gól lett, köszönhetően Gránicz és Király remek megmozdulásának. A gól után sem élénkült meg a játék, a Békéscsaba irányította a játékot. Jobbára a Siófok térfelén pattogott a labda, a vendégek csak elvétve jutottak el a csabai 16-os közelébe. A 33. percben Gránicz–Mezei összjáték után utóbbi kínálta meg egy lövéssel Molnár kapust, aki azonban védett. Nem sokkal ezután egy jobb oldali beadás után Tóth Martin bombázott a léc alá, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A hajrá egyértelműen a sárgáké volt, akik többször is veszélyeztettek, egy ízben Ribánszkinak nagyot kellett védenie.

 

A lilák még az öltözőben maradtak, rögtön a kezdés után Elek Bence került ajtó-ablak helyzetbe a 2. félidőben, de centikkel mellé lőtt. A gól mintha kedvét szegte volna a vendégcsapatnak, igaz egy alkalommal Ribánszkinak hatalmasat kellett védenie Medgyes bombája után. A látogatók nem adták fel, küzdöttek, hajtottak, de még szépíteni sem tudtak. A hosszabbításban Gránicz iramodott meg a jobb szélen, lőtt, de Molnár nagyot védett.

A Békéscsaba újabb, teljesen megérdemelt győzelmet könyvelhetett el hazai környezetben.

Jó: Ribánszki, Mezei, Szélpál, Gránicz, ill. Medgyes, Fehér Zs.

Boér Gábor: – Az volt a célunk, hogy az első félidőt megnyomjuk. Szervezetten, jól futballoztunk, az első harmincöt percben el is dönthettük volna a mérkőzést. A második felvonásban elfáradtunk, nem tudtunk megfelelően frissíteni, ám férfiasan küzdöttünk, a fiúk odatették magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában