röplabda, galériával

2018.09.21. 21:14

A szlovák bajnok legyőzésével kezdték a Boraqua Kupát

Győzelemmel kezdte a Békéscsabai RSE a hazai rendezésű Boraqua Kupa nemzetközi felkészülési női tornát. A péntek esti nyitótalálkozót 3:0-ra nyerte az ötszörös magyar bajnok, az elmúlt szezon szlovák nemzeti bajnokság első helyezettje ellen.

G. P.

Békéscsabai Röplabda SE–Strabag Bratislava 3:0 (24, 18, 16)

Békéscsaba, 800 néző. V.: Ujházi Mónika, Halász Enikő. BRSE: Tálas (3), Glemboczki (11), Bodnár (4), Perovic (9), Mlinar (14), Medic (10). Csere: Molcsányi, Szpin (libero), Szedmák(4), Bodovics(3), Fábián (1), Pekárik. Szakmai igazgató: Kormos Mihály. Strabag: Oveckova (7), Hudecova (4), Hronska (5), Pavlovic (8), Yaneva (6), Stumpelova (6). Csere: Jancova, Spankova (libero), Sevarika (4). Vezetőedző: Bernath Pavel.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 7:8, 16:14, 21:18. 2. szett: 8:5, 16:12, 21:14. 3. szett: 8:6, 16:11, 21:15.

Az első szett nagy küzdelmet hozott, jól tartotta magát a szlovák bajnok, azonban a végén a házigazdák koncentráltak jobban, így 26:24-el nyerte az első etapot a BRSE.

Fotó: Imre György

A második szettet jobban kezdte a vendégcsapat, azonban kezdeti lendületük alábbhagyott, fokozatosan őrölte fel ellenfelét a magyar bajnok. Ebben a periódusban lendületesen és tetszetősen játszott Kormos Mihály együttese, mindezt vastapssal jutalmazta a szép számú közönség. 25:18-ra nyerték ezt a játékrészt Molcsányi Ritáék.

A 2:0-ás előny birtokában sem engedett ki a házigazda, a pozsonyiak megtörtek és kiengedték kezükből a mérkőzés sorsát. Lehetőséget kaptak a csabai fiatalok, Bodovics Hanna, Szedmák Réka és Fábián Fanny remekül szállt be, utóbbi játszi könnyedséggel húzta át a mérkőzéslabdát, így a csabai csapat 3:0-ra győzte le a szlovák bajnokot.

Kormos Mihály: – Az első szettben próbáltunk egyes taktikai elemeket beépíteni a játékunkba, amelyeket az elmúlt időszakban nem alkalmaztunk. A második játszmában változtattunk, egyre jobb és összeszedettebb játékot produkált a csapat. Szerencsére a fiatal játékosaink is jól szálltak be a meccsbe, így magabiztos három–nullás sikert arattunk- Bernath Pavel: – Taktikailag fel volt készítve a csapat, de már az első játszmában megijedtek a lányok, aztán ennek az lett az eredménye, hogy elvesztették a mérkőzést. Hasznos volt ez a találkozó, hiszen felkészülésünk finisében járunk, így van még időnk csiszolni a játékunkon. Bízom benne, hogy sikerült javítanunk a Temesvár ellen, hiszen csütörtök este már a MEVZA-kupában játszunk a Zágráb ellen.

A további program:

Szombat, 16.00: Strabag Bratislava-Agroland Timisoara

Vasárnap, 17.00: BRSE-Agroland Timisoara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában