Kézilabda

2018.08.24. 12:16

Végleges a Békéscsaba DKSE kerete

Három héttel a bajnoki kezdés előtt kialakult a Békéscsaba DKSE NB II.-es férfi csapatának játékoskerete.

G. P.

Az már az előző szezon végén tudható volt, hogy Balogh József, Balázs Olivér és Felföldi Gergő távozik az egyesülettől. Helyükre érkezett Kecskemétről az átlövő Csuzi Milán és a Pick Szegedtől az irányító Kocsárdi Ferenc. Azt is egyfajta erősítésként könyvelhetik el Békéscsabán, hogy Murányi Bálint és Mohácsi Balázs is felépült súlyos sérüléséből.

– Három évet kaptunk arra, hogy a csapatot felvezessük az NB I B-be – jegyezte meg Volent János, a tavaly bronzérmet szerzett Békéscsaba DKSE edzője. – Fiatal, tehetséges csapatunk van, melyben több olyan játékos is szerepel, aki nagyon közel van ahhoz, hogy bekerüljön a magyar ifjúsági válogatottba. Ilyen Kovács Áron, Masa Miklós és Kecskeméti László is. Jó alapozáson vagyunk túl, egymás után játsszuk a felkészülési mérkőzéseket, legközelebb augusztus 30-án, csütörtökön este fél nyolckor a Lajosmizsével találkozunk a Kazinczy iskola csarnokában. Várjuk a szeptember 1-ei Túrkeve elleni rajtot, ahol reményeim szerint – ahogy a tavalyi bajnokságban is szinte mindig – telt ház fogadja majd a csapatokat.

A klubnál az anyagi hátteret is igyekeznek megteremteni ahhoz, hogy az álmok mihamarabb valósággá váljanak. Forczek Győzőné, a Békéscsaba DKSE elnöke elmondta, hogy megkapták azt a határozatot, amely szerint a Magyar Kézilabda Szövetség értéktáblázatának megfelelve, eredményeik alapján 60 millió forintos TAO-támogatást vehetnek igénybe.

– Folyamatosan tárgyalunk a cégekkel ez ügyben és kaptunk is ígéreteket. Keressük és reményeink szerint meg is találjuk a névszponzorunkat. A tárgyalásokkal jó úton haladunk – jelentette ki a klub elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában