labdarúgás

2018.08.07. 11:19

Nagy részben helyi játékosokra épül a méhkeréki labdarúgócsapat

A bajnokság megnyerése és az NB III.-ba való feljutás után hidegzuhanyként érte a szurkolókat a Méhkeréki SE feloszlása.

G. P.

A kezdeti sokkot követően a helyi fiatalok, a szurkolókkal és pár támogatóval karöltve arra az elhatározásra jutottak, hogy tesznek egy próbát a futball „feltámasztása” érdekében a településen. A szervezés élére Ruzsa Tamás vezetőségi tag állt, aki egyeztetett Bondár Attila elnökkel is. A játékoskeret már csaknem teljesen összeállt, Ruzsa még nem kívánt senkit nevesíteni addig, míg nem válik minden hivatalossá.

Fotók: Ruzsa Eszter

– A hirtelen jött feloszlás után úgy gondoltam, hogy semmiképp se szabad Méhkeréket futball nélkül hagyni – mondta Ruzsa Tamás. – El is kezdtem tájékozódni a lehetőségekről, hogy milyen módon tudnánk tovább folytatni, természetesen alacsonyabb szinten. Felvettem a kapcsolatot Bondár Attilával, akinek felvázoltam a terveinket, és azt ígérte, segít, amiben tud. Minden tiszteletem Bondár Attiláé, hogy ilyen magas szintre emelte a méhkeréki futballt és sajnálom, hogy annak a korszaknak vége lett. Hálás vagyok a bizalmáért, hogy újra építhetjük a támogatókkal együtt a focit Méhkeréken. Igyekezni fogunk minden tőlünk telhető módon segíteni ezt a fiatalokból álló, ügyes, tehetséges játékosokat.

Rövid idő állt rendelkezésre, a csapat újjászervezésére, de végül siker koronázta az erőfeszítéseket.

– Ez a keret méhkeréki játékosokra épül – folytatta Ruzsa Tamás. – Tizennyolc helyi és öt máshonnan érkező van a csapatba, ami még változhat. Az edzői munkát a romániai Teodor Maghiar végzi, aki korábban játszott nálunk, és azóta komoly edzői tapasztalatokat szerzett és papírokat. Abszolút alkalmas arra a feladatra, hogy a legjobbat hozza ki a srácokból. A működésben segítségünkre van a helyi önkormányzat és helyi vállalkozók.

Ruzsa Tamás hozzátette, szeretnék a tőlük telhető legnagyobb szinten kiszolgálni a méhkeréki szurkolókat, mert megérdemlik! A játékosok lelkesek, akarnak és nagy létszámban ezt bizonyítják is az edzések alatt. A megye hármas bajnokságra készülő méhkerékiek Okánnyal játsszák az első edzőmeccset, majd a Nagyszalonta és a Grosics U17-es együttesével is találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában