új sportág

2018.08.31. 13:59

Fiatalok népszerűsítették a teqballt Békéscsabán

Békéscsabán, pénteken a Rendezvénypajtában sajtótájékoztató keretében mutatták be a teqballt.

Verasztó Lajos

Fotó: Imre György

Bíró Csaba, Békéscsaba Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke elmondta, a magyar szakemberek által kifejlesztett teqballt 2016 őszén a brazil világsztár Ronaldinho mutatta be Budapesten. Az asztalitenisz és a futball keverékéből létrehozott új sportág fejleszti a technikai képességeket, és egyénileg és párosban is játszható.

Jakab Péter, a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója azt emelte ki, hogy fiatal labdarúgóik nagyon szeretik a teqballt, a 4-es Honvéd utcai sporttelepen szabadidejükben rendszeresen játszanak. – Az Előre és az akadémia szoros kapcsolatban van, örülünk neki, hogy a lila-fehér klub a fiatalítás mellett döntött. Az NB II-es együttes huszonhét tagú keretéből tizenkilencen Békés megyei kötődésűek.

Fotók: Imre György

A rövid bevezető után az új sportágat népszerűsítették, és bemutatták a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia U-17-es és U-19-es csapatának játékosai, akik két asztalon játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában