röplabda

2018.07.30. 09:48

Augusztus 6-án kezdi meg a felkészülést a bajnoki címvédő

Hamarosan újra benépesül a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabda-csapatának öltözője, hiszen a rövid nyári szünetet követően, augusztus 6-án megkezdődik az alapozás a városi sportcsarnokban.

G.P.

A keret döntő többségének június végéig egyéni képzéseket tartott a szakmai stáb, valamint sokan a válogatott programon vettek részt, illetve az elmúlt hetekben már az új erőnléti edző, a vajdasági Karolj Ferenc által egyénre szabottan kiadott program szerint zajlik a felkészülés.

Augusztus 6-án, hétfőn a 10 tagú magyar mag kezdi meg a munkát, akikhez csatlakozik a szerb Szofija Medics, majd pedig szeptember első hetében a hazája válogatottjában Európa-bajnoki selejtezőkre készülő montenegrói Kszenija Ivanovics és a horvát Lucija Mlinar.

A 2018–2019-es keret első nyilvános megjelenése augusztus 13-án délután lesz a Szent István téren, ahol a Sporthétfő elnevezésű rendezvény keretében lesz lehetőség találkozni a játékosokkal.

Az első négy hétben zömmel a fizikai munka lesz a főszereplő, majd ezt követően kerülnek előtérbe a felkészülési találkozók, melyek szervezése jelenleg is zajlik.

Jó hír a szurkolóknak, hogy a tervek szerint ismét lesz hazai rendezésű nemzetközi felkészülési torna. A klubvezetés dolgozik az ehhez szükséges források realizálásán és az esemény névadó támogatójának megtalálásán. Amennyiben siker koronázza erőfeszítéseiket, úgy szeptember 21. és 23. között nívós mérkőzéseken mutatkozhat be hazai pályán az új csapat.

A bajnokság menetrendje elkészült, egyeztetnek a felek a végleges időpontok tekintetében, néhány napon belül a végleges menetrend is elkészül. Jelen állás szerint október 3-án, Szombathelyen kezdik az idényt.

Eldőlt, hogy a Békéscsaba lengyel Bajnokok Ligája-ellenfele, a Grot Budowlani Lodz beleegyezett a hazai mérkőzés időpont módosításába, melyet október 25-én, csütörtökön rendeznek majd a békéscsabai városi sportcsarnokban.

Mlinar és Ivanovics is a válogatottal

A Linamar-Békéscsabai RSE horvát játékosa, Lucija Mlinar jelenleg Mariborban tartózkodik, ahol a nemzeti csapattal készül az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőkre, azt követően csatlakozik majd a BRSE keretéhez. A Lucka becenévre hallgató, fiatal ütő elmondta, hogy élvezi a munkát a nemrég kinevezett Daniele Santarelli szövetségi kapitánnyal. Az olasz mester, aki a Csaba korábbi BL-ellenfele, a Conegliano edzője is, júliusban vette át a horvát válogatott vezetését. A BRSE másik légiósa, Kszenija Ivanovics a montenegrói válogatottal az elmúlt héten kezdte meg az edzőtábort hazája nemzeti csapatával, az augusztusi Eb-selejtezőkre való felkészülés jegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában