Tenisz

2018.06.17. 13:54

Véget ért a 25 ezer dollár összdíjazású Gyula Open

Az ausztrál Dane Propoggia, Scott Poudziunas kettős diadalával ért véget Gyulán a Gyula Open 25 ezer dollár összdíjazású férfi profi verseny páros küzdelme.

Gajdács Pál

A vesztes szerepét a Andre Goransson, Fred Simonsson svéd kettős játszotta el, kettősük 4:6, 1:6-ra maradt alul. A győztes ausztrál párosnak a döntőt megelőzően az utolsóként versenyben lévő magyar duót, Kéki Márkot és Marozsán Fábiánt kellett legyőznie, ami nem is ment olyan nagyon könnyedén, hiszen a magyarok hét gémet nyertek meg.

Az egyes döntőt a gyulai versenyen hatodik helyen kiemelt Valkusz Máté és az elődöntőben a brazil Oscar Jose Gutierrezt (a dél-amerikai éppen a másik magyart, Nagy Pétert verte korábban) legyőző, második helyen kiemelt, az elődöntőt ellenfele, a honfitárs Pascal Brunner sérülése miatt mérkőzés nélkül megnyerő osztrák Lenny Hampel vívta.

Valkusz az elődöntőben kitűnő ellenfelet ütött el a finálétól. A korábban a junior világranglistát is vezető magyar az 1996-os wimbledoni bajnok holland Richard Krajicek tanítványát, a korábban a világranglistán a legjobb 300 között is tartózkodó, egy hosszabb sérülés miatt a 703. helyre visszacsúszó Tim van Rijthovent győzte le 6:7, 6:2, 6:4-re.

Hosszú és változatos döntő elé néztünk vasárnap délelőtt, legalábbis az első szett történéseit látva, amit az osztrák 7:6-ra hozott. Valkusz képességeit ismerve joggal bízhattak az érte szorítók abban, hogy a második játszmában fordulat áll be, de csupán három gém ment le, mert Hampel 3:0-s vezetésénél a magyar teniszező feladta a mérkőzést, így az osztráké lett a trófea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában