Vívás

2018.06.18. 13:08

Szabó Réka a főtáblára jutott az Eb-n

A női párbajtőr egyéni versennyel folytatódott a szerbiai Újvidéken a felnőtt vívó Európa-bajnokság. Első ízben jutott szóhoz a felnőtt magyar válogatottban világversenyen Szabó Réka, aki a 84 pengeforgatót felvonultató mezőnyben a 4. csoportban kezdhette meg az asszókat hétfőn délelőtt.

G.P.

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia kitűnősége ötvenszázalékos mérleggel zárt és jutott fel a 64-es főtáblára. Kikapott az ukrán Kszenija Pantelyejevától, a brit Katrina Taylor Smithtől és az orosz Tatjana Gudkovától. Legyőzte ugyanakkor a bolgár Ventsislava Deninskát, a luxemburgi Lis Rottler-Fautschot és a svéd Emelie Mummot is.

Réka a 48. helyen került fel a táblára, míg az ott vele találkozó olasz Giulia Rizzi a 16. helyen. A békéscsabai versenyző nem játszott alárendelt szerepet, de csak megnehezíteni volt képes ellenfele dolgát, az itáliai 15:11-re győzött és várhatta a folytatást, míg az 51. helyen záró Réka búcsúzott, de vár még rá szerep ezen a világversenyen, mégpedig csütörtökön a csapatküzdelmekben.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában