raw fekvenyomás

2018.06.25. 14:52

Orosházi és vésztői aranyak születtek a magyar bajnokságon

Tabon rendezték meg az ifjúsági, junior és masters Raw (nyomóruha nélküli) fekvenyomó magyar bajnokságot, amelyen ott voltak az Orosházi Toldi SE, és a vésztői Marvel Team SE sportolói is, akik számos éremmel tértek haza.

Munkatársunktól

Az Orosházi Toldi SE nyolc versenyzővel képviseltette magát a korosztályos versenyen. A nőknél 72 kg-ban Csurgainé Rúzs-Molnár Erika brillírozott a masters1 korcsoportban. Három érvényes nyomást követően 87,5 kg-mal zárta a versenyt, ami új masters1 országos csúcsot és aranyérmet jelentett számára. Ugyan ebben a kategóriában Pogány Andrea 70 kg-os nyomással a második helyen végzett. Schneider Erzsébet 84 kg-ban a masters2-es kategóriában versenyzett hibátlanul, és 71 kg-os teljesítményével a kategória magyar bajnoka lett. Ezen felül új masters2-es országos csúcsot állított fel.

Orosházi érmesek, balról Pogány Andrea, Schneider Erzsébet, Csurgainé Rúzs-Molnár Erika

A férfiaknál az újonc Kőhegyi Attila első versenyén, az ifjúságiaknál 93 kg-ban a dobogó legfelső fokára állhatott 110 kg-os teljesítményével. A junioroknál Paczuk Ádám 83 kg-osok között 130 kg-os nyomással a bronzérmet szerezte meg. Véró Alex a +120 kg-osok mezőnyében 215 kg-ot teljesített, ezzel magyar bajnoki címet szerzett, az abszolút értékelésben pedig a második helyen végzett. Bodnár István a masters2-esek között, a +120 kg-os súlycsoportban 170 kg-ig jutott, ezzel a második helyen végzett. A masters3-as korosztályban, 105 kg-ban Szarka Antal 105 kg-os teljesítményével aranyérmet nyert.

A vésztői Marvel Team SE-ből heten szerepeltek a viadalon. A hölgyeknél először Cserna Petra mérettette meg magát a juniorok 52 kg-os súlycsoportjában. Petra két sikeres nyomással 55 kg-ig jutott, ami elég volt számára a magyar bajnoki cím megszerzéséhez. A harmadik nyomását technikai hiba miatt nem adták meg a bírók, így a vésztői lány a junior abszolút kategóriában a második helyen végzett. A folytatásban Szabó Lili következett, aki az ifjúsági és a junior 72 kg-os súlycsoportban szerepelt. Két sikeres nyomással 70 kg-ig jutott, ezzel megszerezte mindkét korosztály magyar bajnoki címét, és az abszolút értékelést is megnyerte, noha a 75 kg-os utolsó kísérlete neki sem sikerült.

A nőknél Csongrádi Imréné a masters 2-es korcsoportban, 84 kg-os súlycsoportban három sikeres nyomást mutatott be, az 53 kg-os teljesítménye pedig új masters országos csúcs, ami természetesen aranyérmet jelentett számára.

A nők után kezdődtek a férfiak versenyei. Balog Nátán kezdett, aki 3 érvényes gyakorlatával, új ifjúsági-, junior-, felnőtt- országos, nem hivatalos Európa-csúccsal, 152,5 kg-mal nyerte a 66 kg-os mezőny versengését. Ezzel az ifjúsági és junior korcsoport abszolút bajnoka lett. Csurai Pál az ifjúsági kategóriában, a 83 kg-os súlycsoportban szerepelt, ahol 110 kg-os nyomásával a második helyen végzett.

A férfiaknál a masters 1 korcsoportban, a 105 kg-os súlycsoportban Szabó Sándor két sikeres nyomásával 150 kg-ig jutott, ami a legnépesebb kategóriában az 5. helyre volt elég. Harmadik nyomása sajnos technikai hiba miatt 2:1 arányban érvénytelen lett. A masters 2-es kategória +120 kg-os súlycsoportjában Cserna János képviselte Vésztőt. Első nyomásával megdöntötte az hazai rekordot, majd további két sikeres kísérlettel 215 kg-ra javította az országos csúcsot. A masters abszolút versenyt ezzel a második helyen zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában