Kézilabda

2018.06.28. 15:18

Jövőre is célba veszi a dobogót Vólent János békéscsabai együttese

Bár eredetileg merészebb célokat tűztek ki az NB II.-es Békéscsaba DKSE férfi alakulatánál, a harmadik hellyel sem elégedetlenek, sőt, ez az eredmény kifejezetten jónak mondható a roppant erős és kiegyensúlyozott Délkeleti csoportban.

G. P.

Vólent János tanítványai hat ponttal 14 győzelemmel, 1 döntetlennel és 7 vereséggel a Kiskunfélegyháza mögött végeztek a dobogó harmadik fokán. A csapat alaposan megszorongatta a legjobbakat, a bajnok Mezőtúr elleni őszi és a második Kiskunfélegyháza elleni tavaszi mérkőzésen is csak egy-egy góllal kapott ki. A kötelező győzelmek nagy részét hozta az együttes. A keret nagy részét az ifjúsági I. osztály, Keleti régiójában 8. helyen végzett fiatalok alkották, de volt néhány rutinosabb játékos is. A legidősebb közülük Nagy Ádám Gergő volt a maga 25 évével.

Kapósak a játékosok, hiszen a napokban kiderült, hárman is elfogadták kérőik ajánlatát. Forczek Győzőné, a klub elnöke elmondta, hogy Felföldi Gergő a törökszentmiklósi Székács, Balázs Olivér a Pécs, míg Balogh József a NEKA alakulatát választotta.

– Pótlásukra Vólent János edző három rutinosabb játékos leigazolásán gondolkozik, a tárgyalásokat a napokban kezdjük meg a kiszemeltekkel – tájékoztatott Forczek Győzőné. – Nagy örömünkre az előző évet kihagyó Murányi Bálint és Mohácsi Balázs felépült sérüléséből és visszatér a csapatba. Nem mondtunk le célunkról, vagyis az NB I B-ről, de ehhez egyelőre még nincsen meg a szponzori háttér. Halljuk, hogy minden csapat erősít, vagyis nem lesz sokkal könnyebb a következő év sem, de azért nem adnánk alább a dobogónál, mondjuk, a bronzérmet szeretnénk fényesebbre csiszolni.

Az NB II.-es felnőtt mellett a klub jövőre is tizenhét korosztályos együttest indít el különböző szinteken, melyek között ismét lesznek lánycsapatok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában