röplabda

2018.06.13. 16:05

Ezüstéremmel zárták az U19-es döntőt a békéscsabaiak

Döntős reményekkel és elvárásokkal érkezett meg a Békéscsabai RSE ifjúsági együttese a múlt pénteken Kecskemétre, ahol az Országos Ifjúsági Bajnokság hat csapatos fináléjában volt érdekelt.

G.P.

Már a csoportküzdelmek során találkozott a két favorit, a Békéscsaba és a Nyíregyháza, és ötszettes csatában nyertek a nyírségiek. Ezután szép játékkal siker a Gödöllő ellen, ezzel csoportjában 2. a Békéscsaba. A középdöntőben a Székesfehérvári Fésüs RA nem jelentett akadályt a csabai lányoknak, s az elődöntőben a Vasas Óbuda sem.

Az OIK-en ezüstérmes békéscsabai röplabdacsapat Fotó:brse

A fináléban a Nyíregyházával találkoztak. A viharsarkiak két szetten keresztül csak keresték önmagukat. A 3. játékrészben beindultak a csabaiak, szépítettek, de a 4. szettben a pontatlanabb nyitásfogadás rányomta bélyegét a csapatjátékukra, és a túloldali stabilabb alapjáték, valamint Inneh-Varga kiemelkedő teljesítménye elegendő volt a Nyíregyháza győzelméhez.

A döntő All Star válogatottjába Szedmák Rékát és Araczki Gyöngyvért választottál be a szakemberek.

Nagy Attila: – Rögtön a legnehezebb ellenféllel kezdtünk, majd könnyebb találkozók jöttek. Mivel így együtt gyakorlatilag nem edzettünk, ezért szerencsésebb lett volna számunkra, ha nem így alakul a sorsolás. A döntőben messze elmaradtunk attól a szinttől, ami egy ilyen hőfokú csata megnyeréséhez kell. Nyitásfogadásban gyengébb napot fogtunk ki, valamint az irányító-ütő kapcsolatok sem jól működtek az elején. Az ezüstérem most csalódás, de ilyen a sport, remélem ez kellő motivációt ad a következő szezonra.

A békéscsabaiak eredményei. Csoport: –Fatum Nyíregyháza 2:3 (20, –23, –21, 15, –13); –Penta Gödöllői RC 3:0 (23, 18, 17). Középdöntő: –Fésüs RA Székesfehérvár 3:0 (12, 18, 18). Elődöntő: –Vasas Óbuda 3:0 (19, 14, 13). Döntő: –Fatum Nyíregyháza 1:3 (–15, –20, 19, –21).

A BRSE csapata: Petrenkó Brigitta, Szedmák Réka, Glemboczki Zóra, Héri Sára, Sebestyén Flóra, Tatár Gréta, Veres Cintia, Boskó Ágnes, Kertész Petra, Boskó Lili, Szűcs Gréta, Rády Boglárka, Boskó Ágnes, Feld Bettina. Edző: Nagy Attila, Leiszt Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában