labdarúgó diákolimpia

2018.05.14. 20:04

Alsó tagozatosok rúgták a bőrt

Békéscsaba adott otthont a hétvégén az alsó tagozatosok labdarúgó országos diákolimpiai döntőjének. A két korcsoportban a tizenkilenc megyei bajnok és a legjobb budapesti iskolák mérték össze tudásukat a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia Utánpótlás-nevelő Központjának pályáin.

Munkatársunktól

 

A bajnoki címet a kicsiknél (I. korcsoport) budapesti Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, a nagyobbaknál (II. korcsoport) a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola diákjai nyerték százszázalékos teljesítménnyel. A Békés megyét képviselő, Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola együttese tisztességesen helytállt, és az erős mezőnyben a tizedik helyen végzett. A csoport mérkőzések után a mezőhegyesiek harmadikként jutottak tovább.

A II. korcsoportosoknál a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola nyerte százszázalékos teljesítménnyel az aranyérmet. A legnagyobb erőkifejtésre a fehérváriak a hazai, Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola ellen kényszerültek.

A meccseit addig fölényesen nyerő Fejér megyei gárda a döntőbe jutásért mindösszesen 2–1-re nyert a csabai gyerekek ellen. A tóvárosiak a döntőben 7–4-re verték a budapesti XIII. Kerületi Hegedűs Géza Általános Iskolásokat. Így az aranyérem Székesfehérvárra, az ezüst a fővárosba került. A bronzérem Békéscsabán maradt.

A Petőfi utcai iskolások 3—2-re verték a kisdöntőben a Csornai Széchenyi István Általános Iskola 3–4. osztályosokból álló csapatát. Az előcsatározások során a csabai együttes mind a négy csoport mérkőzésén háromszor talált az ellenfelek kapujába. Ez három alkalommal győzelemre vezetett, egy találkozójuk döntetlenül zárult.

A mérkőzéssorozatot követő eredményhirdetésen Kormos Mihály, a rendező Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke joggal gratulált a döntőbe jutott kétszer 20 csapatnak, s köszönetet mondott a szülőknek, az iskoláknak, a felkészítőknek is.

Major Gábor, a versenybizottság elnöke megkérte a jelen lévő szülőket (jó sokan voltak!), tapsolják meg a kis futballistákat, hiszen a rekkenő hőség ellenére is igencsak kitettek magukért. Hosszan szólt a vastaps!

A versenybizottsági elnök még hozzátette: minden résztvevőnek büszkének kell lennie magára, még a 20. helyezettnek is, hiszen ők legalább eljutottak az országos döntőre.

Ezt követően a csapatok átvehették okleveleiket, érmeiket. Az I korcsoportosok részére Herczeg Tamás, Békéscsaba országgyűlési képviselője, és Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség delegáltja, a II. korcsoportosoknak pedig Szabóné Csendes Ildikó, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, valamint Kormos Mihály rendező hazai sportszervezet elnöke adta át az elismeréseket.

A különdíjakat Tóth Márton, az MLSZ Békés Megyei Igazgatóságának koordinátora, illetve Major Sándor versenyigazgató nyújtották át. A Békés megyeiek egy különdíjat nyertek, a II. korcsoportosoknál a békéscsabai Petőfi utcai iskola kapuvédője, Zahorán Dávid bizonyult a legjobbnak.

Fotó: Lehoczky Péter

Az I. korcsoport végeredménye: 1. Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, Budapest, 2. Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola, 3. Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola, 4. Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Ált. Isk., Nyíradony, 5. Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola, 6. Wosinsky Mór Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Tolna. 10. Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola.

Különdíjasok. Legjobb mezőnyjátékos: Tóth Miklós (Kozármisleny). Legjobb kapus: Varga Erik (Sárvár). Gólkirály: Wiesner Balázs (Tolna). A bajnokcsapat testnevelője: Hovanyecz Ferenc (Budapest).

A II. korcsoport végeredménye: 1. Tóvárosi Általános Iskola, Székesfehérvár, 2. Budapest XIII. Kerületi Hegedüs Géza Általános Iskola, 3. Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola, 4. Csornai Széchenyi István Általános Iskola, 5. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Miskolc, 6. Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Hajdúszoboszló.

Különdíjasok. Legjobb mezőnyjátékos: Szép Márton (Csorna). Legjobb kapus: Kenyeres Zsombor (Békéscsaba), Legjobb hazai: Zahorán Dávid (Békéscsaba). Gólkirály: Csucsánszky Zoltán (Székesfehérvár).

A bajnokcsapat testnevelője: Oláh Attila (Székesfehérvár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában