Kosárlabda NB I B

2018.04.08. 12:22

Már nem lesz tétje az alapszakasz utolsó mérkőzésének

Igyekezett maximálisan felkészülni a békési alakulat a dobogó közelében tartózkodó Tehetséges Fiatalok csapatából.

G.P..

Calle Pubfood Békés–Tehetséges Fiatalok Basketball Players 63:75 (25:17, 8:22, 12:16, 18:20)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 150 néző. V.: Sallai, Gergely, Makrai. Békés: Krisztics (17/6), Nagy B. (9/3), Koma (16/3), Kertész (14/3), Zrinyi (3/3). Cs.: Balog G. (4), Farkas, Hajdu. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos.

A TF legjobb dobója: Filipovics (19/3).

Igyekezett maximálisan felkészülni a békési alakulat a dobogó közelében tartózkodó Tehetséges Fiatalok csapatából. Az első negyedben kifejezetten jól is játszottak Komáék. Pedig nem kezdődött túl jól a mérkőzés, a fővárosiak egy 7:0-s rohammal nyitottak, ezután azonban gyorsan talpra állt a védekezésben zónára átálló Békés és hét pontos vezetéssel zárta a játékrészt.

A folytatásban a TF igyekezett lelassítani a játékot (ennek amúgy is a nagymesterei, a mérkőzéseiken rendre nagyon kevés pont születik), dobtak három darab hárompontost, míg a vendégek tempóját átvevő hazaiak az egész negyed során mindössze nyolc pontig jutottak, a fővárosiak 22 egységével szemben, ez pedig édeskevés. A harmadik játékrészre sem javult fel a hazaiak játéka, a másodikhoz hasonlóan ebben a negyedben is csupán 10 rádobásuk volt, ráadásul azok sem mind mentek be. Második esélyből a vendégek 30, a békésiek 5 pontot gyűjtöttek.

Az utolsó negyedre valamelyest sikerült összeszednie magát a békési együttesnek, és faragott is a hátrányából, de a TF győzelmét már nem veszélyeztette.

A hétvégi eredmények úgy alakultak az NB I B Piros csoport alsóházában, hogy még jobban besűrűsödött a mezőny, így még nehéz megmondani, hogy a békésiek mely csapattal veszik fel a két mérkőzéses küzdelmet a kiesés elkerüléséért. Az alapszakaszban még egy találkozó vár a viharsarki egységre, április 14-én Miskolcon vizitálnak Balog Vilmos és Balog Lajos tanítványai.

Balog Vilmos: – Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy a kiesés ellen kell játszanunk.

A bajnokság állása: 1. Oroszlány 45, 2. Veszprém 44, 3. Nyíregyháza Blue Sharks 42, 4. Tehetséges Fiatalok BP 42, 5. Vasas Akadémia 40, Pécsi VSK-Kronosz Kiadó 37, 7. MTK Törökbálint 37, 8. Nagykőrösi Sólymok KE 37, 9. Miskolci EAFC 36, 10. Bp. Honvéd SE 35, 11. Calle Pubfoos Békés 33, 12. Széchenyi Egyetem Győri KC, 32, 13. Kinpl Kft. Bonyhádi KSE 32, 14. Vásárhelyi Kosársuli 30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában