kosárlabda

2018.04.29. 13:57

Győzött és bennmaradt az NB I B-ben a Békés

Helyén volt a viharsarki csapat szíve, nem ingottak meg a Hódmezővásárhely ellen.

Calle Pubfood Békés–Vásárhelyi Kosársuli 92:77 (23:12, 28:25, 19:21, 22:19)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Rájátszás a 9–14. helyért, 2. találkozó. Békéscsaba, 200 néző. V.: Doda, Válé, Gaál. Békés: KOMA (23/3), KERTÉSZ (10/3), NAGY B. (12/3), Zrinyi (2), KRISZTICS (34/12). Cs.: GRUDA (4), Balog G. (3/3), Bánszki, Nagy Cs., FARKAS(4), Sipaki, Hajdú. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Hódmezővásárhely legjobb dobója: Varga (21/9).

A legfontosabb, hogy jövőre is az NB I B-ben és a Piros csoportban játszhat a békési férfi kosárlabda-csapat. Az első negyedben hatékony volt a támadójáték, s mellette a védekezésük is. Három mezőnykosarat engedélyeztek ellenfelüknek, a 12 dobott pontjukból hatot büntetőből értek el. A 2. játékrészben továbbra is eredményesen támadott a Békés, a közeli dobásaik mellett a hárompontosok is ültek, 4-ből 3-t bedobtak ebben a szakaszban. Igaz az is, hogy ellenfelük is kezdett magára találni, 25 pontot dobtak ebben a szakaszban, de a hazaiak így is tovább tudták növelni az előnyüket. A félidőre kialakított 14 pontos vezetésük ellenére tudták, hogy nagyon nehéz 20 perc vár még rájuk.

Továbbra is motiváltan, fegyelmezetten játszva növelték vezetésüket a 3. játékrész elején. Közel húsz ponttal vittek, amikor a Vásárhely újabb nagy rohamba kezdett. Ezt a negyedet meg is nyerték Vasék, de az elején kiépített előnyükből 12 egység megmaradt az utolsó játékrészre. A vendégcsapat az utolsó szakaszban mindent megpróbált a szorosabb eredmény eléréséért, védekezésük agresszívabb lett, támadásaik elsősorban Varga Zalán pontjainak köszönhetően szintén sikeresek voltak. Közelebb is jöttek a Békéshez, de helyén volt a szíve a csapatnak, kisebb megingás után rendezték a soraikat, és az utolsó negyedet is megnyerték. A játékvezetők végig kézben tartották a találkozót, bár voltak sportszerűtlen hibák, akadt kiállítás mindkét oldalon, mégis következetesen, jól bíráskodtak ezen a rendkívül fontos találkozón.

Balog Vilmos: – Hálásak vagyunk szurkolóinknak a frenetikus biztatásért, ők voltak péntek este a hatodik emberek a csarnokban. Ez a buzdítás plusz energiát adott a csapatnak a szezon legfontosabb mérkőzésén. Külön köszönöm a Békéscsabai KK játékosainak is, hogy eljöttek a találkozóra. Békés megye velünk volt! Jövőre folytatás az NB I B piros csoportjában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában