Labdajátékok

2018.03.01. 17:27

Önfeledten sportoltak az apróságok

Békéscsaba önkormányzatának támogatásával 2015 szeptemberétől „Labdajátékok megalapozása kisgyermekkorban” címmel indult kezdeményezés a megyeszékhelyen, mely a jogszabályok által meghatározott feltételek szerint egész nevelési éven át tart.

Célja, hogy megismertesse a gyerekekkel a különböző labdajátékokat — a testnevelés foglalkozások keretében. A foglalkozások az egyes óvodákban történnek. A kezdeményezés mellé az önkormányzat azonnal odaállt, a kezdetektől támogatta. Az elkezdett labdajáték-programra építve – a tavalyihoz hasonlóan – egy nagyszabású rendezvényt szerveztek csütörtökön az óvodás gyermekek részére. A rendezvényt a békéscsabai városi sportcsarnokban tartották csütörtökön délelőtt

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, a HISZEK Benned Sport Program keretében megrendezésre kerülő Óvodai labdakavalkád lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek egy helyszínen mozogjanak, sportoljanak, labdázzanak, és ezzel már fiatal korban megszeressék a sportot, amelynek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben.

Fotók: Kiss Zoltán

A rendezvényre a város valamennyi óvodájából az önkormányzat autóbusszal szállította a gyerekeket, több mint ötszázan vettek részt a programban, többek között ismerkedtek a szivacs kézilabdával, a zsinórlabdával, és fociztak a gumilabdákkal. A csütörtöki program során minden gyerek kapott egy-egy aranyérmet a nyakába. A város óvodái — a pályázatnak és az önkormányzatnak köszönhetően — különböző labdákkal gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában