Labdarúgás

2018.03.02. 12:48

A megye egyben egy héttel elcsúsztatták a rájátszást

Az éjszaka leesett további hómennyiség, a várható további csapadék és az általános kedvezőtlen időjárás miatt az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága a hétvége valamennyi felnőtt bajnoki mérkőzést hivatalból elhalasztotta.

Munkatársunktól

Az igazgatóság a mérkőzések pótlását úgy oldja meg, hogy a csapatoknak ne kelljen hétköznap pótolni bajnoki mérkőzést, emiatt azonban több helyen változik meg a versenynaptár – tájékoztatott Szpisják Zsolt, területi igazgató, aki részleteket is közölt.

A megye I. osztályban június 2-3-ai hétvégén be kell fejezni a bajnokságot, ezért itt a következő módon történik a módosítás. A rájátszás kezdését egy héttel elcsúsztatták, a március 31-április 1-i hétvégén pedig a most elmaradt 19. forduló mérkőzései kerülnek bepótlásra. Játéknappá válik viszont május 1. (27. forduló, keddi nap), ezért a 26. forduló játéknapja április 28-ra (szombat) módosul, kivéve ha a két csapat megegyezik a vasárnapban, esetleg a keddi napot április 30-ra (hétfő) hozza előre. Ebben az osztályban a 28. fordulótól kezdve a fordulók az eredeti időpontban maradnak.

A megye II. osztályban a június 2-3-ai hétvégén nem szükségszerű befejezni a bajnokságot, ezért itt a következő módon történik a módosítás. A rájátszás kezdését egy héttel elcsúsztatták, a március 31-április 1-i hétvégén kerülnek pótlásra a most elmaradt 19. forduló mérkőzései. A rájátszás minden fordulója egy hetet csúszik, emiatt a bajnokság a június 9-10-ei hétvégén záródik, tehát egy hetet csúszik a befejezés.

A megye I. osztályú bajnoki forduló miatt a Békés Megyei Kupa 4. fordulója (a legjobb 8 küzdelme) átkerül május 9-re, szerdára, az elődöntő pedig május 23-ra, szerdára.

A május 1-ei megye III. osztályú forduló mérkőzéseinek kezdési időpontját az igazgatóság 13 órára módosítja az esetleges játékvezető hiány miatt, a megye I. osztályú bajnokik kezdődnek majd 17 órakor.

Az elhalasztott U19-es bajnoki forduló pótlását az igazgatóság május 5-6-ei (középiskolai ballagások) hétvégéjére halasztotta, bízva abban, hogy a vasárnapot már kevésbé érintik az iskolai rendezvények.

A meteorológiai előrejelzés jövő hétre plusz 5-11 Celsius fokot mutat, azonban ezt esőzés kíséri majd, így a jó idő ellenére továbbra is lehetnek játékra alkalmatlan játékterek. Az igazgatóság fenntartja a lehetőségét annak, hogy a tartósan alkalmatlan játékterek esetén hivatalból más helyszínre jelölje ki az adott mérkőzéseket, tiszteletben tartva azt, hogy óraállításig 15.30 óra a legkésőbbi kezdési lehetőség, ami az utazó csapatok kiállását is veszélyeztetheti, de gondot jelenthet a hazai csapatoknak is. Az igazgatóság továbbra is partner abban, hogy segítséget nyújtson műfüves játéktérre időpontot egyeztetni és ezt akár hétköznap esti villanyvilágításos mérkőzés esetére is fenntartva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában