Fekvenyomás

2018.03.07. 12:00

A férfiaknál a Marvel Team SE nyerte a pontversenyt

Tápiószelén rendezték meg a hétvégén az idei felnőtt RAW (nyomóruha nélküli) fekvenyomó magyar bajnokságot. A viadalon ott voltak az Orosházi Toldi SE, és a vésztői Marvel Team SE sportolói, a Gyulai Atlas SE-t egy versenyző képviselte.

Munkatársunktól

Az orosháziak közül a 63 kg-ban az élete első versenyén szerepelt Földvári Gabriella 72,5 kg-ot teljesített, ezzel a többszörös magyar bajnok mögött a második helyen végzett. Pogány Andrea a 72 kg-osok között bronzérmes lett 77,5 kg-mal, míg Schneider Erzsébet a 84 kg-ban 70 kg-os teljesítményével, ami új országos masters2-es csúcs, a negyedik helyen végzett.

A +84 kg-ban Szabó Ágnes 145,5 kg-mal nyert bajnoki címet, ami új országos csúcs, és nem hivatalos Európa-rekord. Eredménye az abszolút értékelésben 116,80 Wilks-ponttal a második helyet érte. Ugyanebben a súlycsoportban Lovas Mónika 112,5 kg-os eredménnyel bronzérmet nyert.

A csapatversenyben az Orosházi Toldi SE a nőknél 44 ponttal a második helyen végzett. A férfiaknál 93 kg-ban Szöllősi Gábor 165 kg-mal a hetedik lett. A 120 kg-ban Farkas Ádám 160 kg-mal a harmadik helyen végzett. Véró Alex +120 kg-ban 212,5 kg-os teljesítménnyel — ami új junior országos csúcs — csak nehezebb testsúlya miatt szorult le a második helyről.

A vésztői hölgyek közül Cserna Petra az 52 kg-os súlycsoportban 55 kg-os eredményével a felnőttek között is jól helytállt, és a második helyen végzett. A folytatásban a 72 kg-os, még ifjúsági korú Szabó Lili tesztelte magát a felnőttek között, 71 kg-os eredményével — ami új ifjúsági országos rekord —, az 5. helyet szerezte meg. A női pontversenyben a Marvel Team SE 15 ponttal a negyedik lett.

A férfiaknál a 66 kg-os súlycsoportban Balog Nátán állt rajthoz, aki pár éve az ifjúsági korcsoportban írta be magát a fekvenyomó sportág történelemkönyvébe. Sorra döntötte meg a csúcsokat, itt sem történt másként. A Marvel Team világbajnoka 150 kg-os teljesítményével nemcsak korosztályos csúcsot nyomott, de immár a felnőtt országos rekord ia az ő nevéhez fűződik. A 74 kg-osok mezőnyében Szívós Ádámnak sikerült megvédenie tavalyi címét, amihez 152,5 kg-os eredményre volt szüksége.

Az első nap utolsó súlycsoportja a 83 kg-os volt, két vésztői fekvenyomóval. Keresztesi Béla minden évbe egyre jobb eredményeket hoz, 167,5 kg-os teljesítményével második lett. Nemes Róbert címvédőként, és hétszeres RAW magyar bajnokként érkezett a versenyre. Eddig még veretlen volt a RAW versenyek történetében,és ezt a szokását sikerült megőriznie: nyolcadik aranyérme begyűjtéséhez 172,5 kg-os teljesítményre volt szüksége.

A második napon a 120 kg-os súlycsoportban a 49 éves Cserna János kitett magáért, 210 kg-os új országos masters csúccsal a dobogó második fokára állhatott fel. A+120 kg-os súlycsoportban Csüllög Béla hajtott egy dobogós helyezésre. Elérte célját, 212,5 kg-os eredményével a második helyen végzett, ami remek eredmény. Hab volt a tortán, hogy a Marvel Team SE 54 ponttal ismét az első helyen végzett a pontversenyben. Az Orosházi Toldi SE 20 ponttal a hetedik.

Az egyetlen gyulai sportoló, Hugyecz Ádám a 105 kg-os súlycsoportban szerepelt, és 200 kilogrammos eredményével, a dobogó második fokára állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában