asztalitenisz

2018.03.12. 17:54

Ezüstérmes az orosházi leány csapat

Budapesten rendezték meg az országos serdülő csapatbajnokságot. A lányoknál a kiemelési rangsor alapján várható volt a dobogós helyezés a PET-BAU ASE Orosháza csapatától.

V. L.

Rontotta az orosháziak esélyeit az a tény, hogy Hudák Dorina és Balogh Ágnes Kyra az elmúlt héten lázas betegség következtében nem tudott edzeni, és fizikálisan is legyengült állapotban kellett asztalhoz állniuk. A körülmények ellenére az orosháziak mindent megtettek a sikeres szereplés érdekében, a csoportmérkőzések során az ATSK Szeged ellen 3:1–re nyertek, míg a KSI együttesét 3:0-ra győzték le. A négy közé jutásért nagy csatában 3:2-re verték a Nyírbátort, míg a döntőbe jutásért 3:0-ra nyertek a Soltvadkert ellen.

A fináléban végig kiegyensúlyozott összecsapáson az orosháziaknak meg kellett hajolniuk a NAC Nyíregyházával szemben, mivel 2:1-es vezetésük után nem sikerült behúzni a végső győzelmet, a nyírségiek 3-2-re győztek. Az elmúlt évi bronzérem után sikerült előbbre lépni az orosháziaknak, ami azt jelenti, hogy továbbra is a hazai élmezőny meghatározó tagjai serdülő szinten. Varga Bernadett, Hudák Dorina és Balogh Ágnes Kyra teljesítménye elismerésre méltó, melyben nagy szerepe volt Csáki Rita és Séllei Zoltán edzőknek akik a felkészülés valamint a verseny során segítették a lányokat.

A csapatverseny másnapján rendezték a serdülő MOATSZ Kupát, ahol Varga Bernadett hatodik, Hudák Dorina tizenkettedik lett, még Balogh Ágnes Kyra a főtáblára jutott. A fiúk között a PET-BAU ASE Orosháza játékosa Molnár Levente a csoportgyőzelem után a legjobb 16 között zárta a versenyt.

A fiúk MOATSZ Kupájában az újonc korú Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE) remekelt, a négy közé jutásért a későbbi győztes Huzsvár Eriktől (KSI) kapott ki, és végül a hatodik helyen végzett, amivel 48 ranglista pontot gyűjtött. Fest Attila edző tanítványa a közeljövőben Heraklész-táborba megy, majd Európai uniós edzőtáborozáson vesz részt, és meghívást kapott Opatijába, az ITTF (Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség) edzőtáborába is.

A serdülő fiúk MOATSZ Kupájában Farkas Dávid (Eötvös DPSE Orosháza) a tizenhat közé jutott, és végül tizedik lett, míg Szűcs Sándor (Békési TE) a tizenötödik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában