Labdarúgás

2018.02.20. 10:40

Változások szinte minden szinten Újkígyóson

A harmadik helyről várja a megye II. osztály Déli csoportja tavaszi folytatását az Újkígyós FC labdarúgócsapata, amelynek háza táján mozgalmasan alakult a téli pihenő.

G.P.

Kezdődött minden az edzőcserével: a Vésztőre távozó Zsiros György helyét ifjabb Szabó Zoltán vette át, aki játékos-edzőként kapta meg az irányítást, de a keretben is történt jócskán változás.

– Mivel elég korán kezdődik az idény, ezért már január második hetében elkezdtünk mozogni. Kezdetben termi átmozgató edzésekkel készültünk, később az időjárási viszonyoknak köszönhetően a műfüves tréningek mellett élőfüves pályán is gyakorolhattunk. Hat edzőmérkőzést iktattunk a felkészülésbe, a játékosokat több poszton is kipróbáltam, igyekeztem megtalálni mindenki ideális helyét, de az újak beépítésre is alkalmasak voltak ezek a meccsek – újságolta a tréner, akinek át kellett formáznia a csapatot, miután több poszton is kicserélődött az állomány.

Gedó Lóránt Vésztőre, Dunai Zoltán és Sódar Gábor Lőkösházára igazolt, Tóth Pál visszavonult, Csiernyik Mihály és Farkas Viktor külföldön vállat munkát, míg Moldovány Miklós átmenetileg felhagyott a focival. A helyükre megfelelő pótlás érkezett Danczik Pál (Jamina SE) és Zsuzsa László (Csanádapácai EFC) jóvoltából, valamint a játékot újrakezdő Barta Szabolcs, Magyari Norbert, Török Attila trió csatasorbaállásával.

– A téli felkészülés mindig problémásabb, ennek ellenére jó létszámban tudtunk összejönni az edzéseken és az edzőmeccseken. Más taktika mentén szeretnénk a tavaszt folytatni, remélhetőleg az őszihez hasonló eredményesség mellett. Beszéltünk a srácokkal, mindenki bízik a dobogós helyezésben, úgy is állt a munkához. Az alapot letette Zsiros György, akitől játékosként sok hasznosat tanultam, Oláh Timótnak pedig a bizalomért köszönet, hogy a kezembe adta a csapat irányítását – mondta ifj. Szabó Zoltán.

A kígyósiak előkelő pozíciója indokolttá tette, hogy puhatolózó kérdést intézzünk a klub elnökének, Oláh Timótnak. Természetesen a megye I. osztályú szereplés lehetőségeit feszegettük, ami a második vonal kapcsán minden évben sarkalatos pont.

– A lehetőség benne van a pakliban, erősen gondolkodunk a dolgon, a döntés azonban nyilván összefügg a szerepléstől és a háttér megszilárdításától – tette hozzá a klub első embere. – Infrastrukturálisan rendben vagyunk, hiszen tulajdonképpen folyamatosan fejlesztünk. Beszerzés alatt áll az automata öntözőberendezés, elnyertük a villanyvilágítás kiépítésének támogatását, önkormányzati beruházás keretében tervezzük még erre az évre a klubháza felújítását is.

A magasabb osztályú szereplés lehetősége kapcsán a vezető fontosnak tartja a két szomszédos egyesület és település kapcsolatainak szorosabbá fűzését. A klubok együttműködése alapján az utánpótlás megoldott a magasabb célok megvalósításához, de azért jócskán akad még tennivaló.

– Akkor sem esünk kétségbe, ha a magasabb osztályba lépés most esetleg meghiúsul, hiszen a megfelelő szponzori hátteret is ki kell alakítani, de az egy-két éves távlati célok között mindenképpen ott szerepel, hogy próbára tehessük magunkat a megy élvonalában – fűzte hozzá Oláh Timót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában