Röplabda

2018.02.25. 18:09

Megszenvedtek a Vasas ellen

Az előző években rangadónak számított a két csapat összecsapása, a legutóbbi négy bajnoki finálét a Csaba és a Vasas vívta, mindannyi viharsarki sikerrel végződött.

Gajdács Pál

Linamar-Békéscsabai RSE–Vasas Óbuda 3:1 (18, 24, –18, 19)

Extraliga női bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 1200 néző. V.: Szabó P., dr. Árpás Krisztina. Békéscsaba: Ludmán 2, PEKÁRIK 11, FRESCO 24, Mlinar 11, Bodnár 2, Petrenkó. Cs.: MOLCSÁNYI (liberó), Glemboczki 6, Nagy E. 3, Koseková 4. Vezetőedző: Alberto Salomoni. Vasas: TÖRÖK 9, Papp O. 4, Németh A. 8, KOSTELANSKÁ 18, Haneline 10, DURST 1. Cs.: Juhár (liberó), Capelli 1, Bodovics. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:5, 6:6, 13:8, 16:9, 19:17, 23:17. 2. szett 5:2, 8:8, 14:8, 16:20, 18:23, 24:24. 3. szett: 1:5, 5:12, 9:12, 10:17, 13:21, 15:23. 4. szett: 0:3, 4:5, 6:10, 8:13, 14:14, 18:16, 21:18, 23:19.

Az előző években rangadónak számított a két csapat összecsapása, a legutóbbi négy bajnoki finálét a Csaba és a Vasas vívta, mindannyi viharsarki sikerrel végződött. A hazaiaknál Ivanovics és Dobi ezúttal is pihent. A kezdőben ezúttal Ludmán Réka jutott szerephez.

A Vasas kezdett kezdeményezőbben, az első néhány labdamenetben a piros-kékek domináltak. Az idő előrehaladtával magukra találtak a csabaiak és sikerült meglépniük hét ponttal. Talán túlságosan is megnyugodtak, mert a fővárosiak elkezdték a pontokat termelni, remekül védekeztek és már csak két egység választotta el egymástól a csapatokat. Még időben eszmélt a Csaba, és többek között egy Mlinar-ásznak is köszönhetően villámgyorsan eljutottak a szettlabdáig. Nem húzták el nagyon sokáig a játszmát, amit a bajnok magabiztosan húzott be.

Energikusan, agresszíven játszott a Békéscsaba a második játszma elején, Mlinar és Fresco is a megszokott eredményességgel röplabdázott. A Vasas mindenesetre tapadt vendéglátójára, nagy munkára késztetve a rózsaszín-kékben pompázó pályaválasztót. 8:8 után a csabaiak egy 6:0-s csabai rohammal nyomatékosították szándékaikat. Ekkor időt is kért Jókay Zoltán, a Vasas Óbuda vezetőedzője, a következő pillanatban lányai egy hatalmas leütést követően korrigáltak az eredményen.

Valamiért leült a hazaiak játéka, 16:14-nél már Alberto Salomoni volt kénytelen magához hívnia tanítványait. Nem tudott kikászálódni a gödörből a Csaba, a Vasas egy 2:12-es szériát produkált és nagyon közel került az egyenlítéshez. Salomoni folyamatosan cserélt, aminek ha nem is azonnal, de meglett az eredménye, a Csaba mínusz ötről felzárkózva a legjobbkor, a végén fordította meg a már veszni látszó játszmát.

Beragadtak a 3. szett „rajtjánál” a békéscsabaiak, érthetetlenül rossz megoldásokkal operáltak, 1:5-nél nem csoda, hogy edzőjük már korán az időkérés eszközéhez volt kénytelen folyamodni. Lendületben maradt a Vasas, csupán egy-egy Fresco bomba adott reményt arra, hogy változik a helyzet. Egy ismételt időkérés után végre megkezdte a felzárkózást a BRSE, hatékonyabbá vált a védekezés is. A Vasas azonban újítani tudott és Kostalenská két ászával újra jelentős előny birtokába jutott, és ezúttal már nem volt annyi erő Pekárikékban, hogy fordítsanak.

Visszafogottan játszott a 4. játszmában is a BRSE, a Vasas magabiztosan vezetett egészen a játszma közepéig. Ekkor beérte vendégét a Csaba, és előnybe is került, amit még növeltek is, a pontot az i-re Mlinar tette fel.

Alberto Salomoni: – Nehéz volt ez a mérkőzés, sajnos három kezdőjátékosunk is hiányzott. A játszmák elején nem volt megfelelő a koncentráció. Már a harmadik szett elején meg kellett volna vernünk a Vasast. Fáradt volt a csapat, de annak örülök, hogy ismét sok fiatalt küldhettem pályára.

Jókay Zoltán: – Ezt a mérkőzést el tudom fogadni a csapattól. Jól játszottunk, kár a második játszmáért, amikor öt szettlabdáról nem tudtunk nyerni. Az utolsó játékrészben sem sok hiányzott a sikerhez.

Fotók: Kiss Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában