Sárkányhajósok

2018.02.12. 16:22

Hatvanhárom csapat indult a szarvasi medencében

A szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő 25 méteres versenymedencéjében 63 csapat, több mint 300 versenyzője részvételével rendezték meg szombaton a Körös Dragon SE által szervezett 3. Medencés Sárkányhajó Bajnokságot.

V.L.

Az eseményre az ország több távoli pontjáról is érkeztek egységek, a nap során a különböző kategóriákban 120 futamot tartottak a házigazdák.A vetélkedés lényegi része, hogy hattagú legénységek egy hajóban foglalnak helyet, egymással szemben, a három utolsó padon. A rajt elhangzása után a csapatoknak el kell tolniuk a hajót és vele az ellenfelet 2,5 méter távolságig. Akinek ez sikerül, az a győztes.

Azokban a kategóriákban, ahol nem jött össze hat egység, körmérkőzések után derült fény a győztes kilétére, a népesebb számokban csoportokra osztották a mezőnyöket, ahonnan a legjobbak „keresztjátékkal” kvalifikálhatták magukat a döntőbe. Bemutató jelleggel a Benka-, a Szlovák- és a Gyakorló iskolák diákjai is vízre szálltak a gödi fiatalokkal egyetemben.

– Gyakorlatilag az előző évihez hasonló nagyságú rendezvényt tudtunk tető alá hozni, Dunakesziről és Székesfehérvárról új beszállók is akadtak. A sikeres rendezés mellett külön öröm számunkra, hogy hét kategóriából ötöt sikerült megnyernünk. Az idei esztendő fő versenyét a szegedi klublegénység világbajnokság jelenti számunkra, ott szeretnénk minél jobban szerepelni, annak rendeljük alá az éves felkészülésünket – mondta el Nyerges Miklós, a Körös Dragon SE elnöke.

A 3. Szarvasi medencés sárkányhajó bajnokság végeredménye.

Középiskolások. Open: 1. Körös Dragon Junior (MASZ-díj), 2. Vajdás Sárkányok, 3. Szegedi Vízisport Egyesület.

Profi kategória. Open: 1. Körös Dragon „A”, 2. Dunai Sárkányok, Vác, 3. Dragon Aqua, Székesfehérvár, 4. Békési Sárkányok. Vegyes: 1. Körös Dragon „A”, 2. Szeged, 3. Hirős Kecskemét, 4. Dunai Sárkányok, Vác. Női: 1. Körös Dragon, 2. Dunai Sárkányok, Vác, 3. Hidragén, Szeged, 4. Aqua Sport Promotion, Göd, 5. Fekete Gyöngy, Budapest.

Szabadidős kategória. Open: 1. Túri Sárkányok, 2. Denso, Székesfehérvár, 3. Hírös Kecskemét, 4. KAS Gyomaendrőd. Vegyes: 1. Körös Dragon Junior, 2. Denso, Székesfehérvár, 3. Szegedi Vízisport Egyesület, 4. Vajdás Sárkányok, 5. Minden Ami Szarvas. Női: 1. Tűzsárkányok, Mezőtúr, 2. MKB Víztörő Sárkányok, Göd, 3. Körös Dragon Junior.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában