Kézilabda

2018.02.12. 16:22

Belvárosi DSK: a bennmaradás realitás

Tíz pontot gyűjtve a hetedik helyen zárta az őszi felvonást a Békéscsabai Belvárosi DSK férfi csapata az NB II Dél-keleti csoportjában.

G. P.

Labos Tibor edző reálisnak tartja az eredményt, bár érzése szerint három-négy pont még bennmaradt a csapatban.

– Ha többet tudnánk edzeni, még eredményesebbek is lehetnénk – mondta Labos Tibor. – Mégsem lehetünk elégedetlenek, hiszen egységesek voltunk és a Kondoros ellen a vártnál simább győzelem jó élményt jelentett mindannyiunknak, de a Makón aratott győzelem is értékes volt.

Labos Tibor szerint a tavasz nehezebbnek ígérkezik, mert a riválisok sorban erősítettek és nagy harc lesz a kiesés elkerüléséért. Ha teljes a létszám az edzéseken és a mérkőzéseken, akkor nem kérdés, hogy ez a csapat benn fog maradni, sőt a tréner szerint a középmezőnyben még egy hellyel feljebb is léphetnek.

Ifj. Skaliczki László Vácott folytatta az edzői munkát, ő vélhetően ritkábban tud a csapatnak segíteni, míg az ősszel sérült Csonki Bálint nem marad.

– Rajta vagyunk azon, hogy egy-két játékos érkezzen, mert a belső posztokon szükség van az erősítésre – beszélt a legsürgetőbb teendőről Labos Tibor.

A felkészülést január 5-e óta végzik, az ificsapat többet, a felnőtt kevesebbet tud együtt edzeni, utóbbi szerdánként, de nagyobb létszámmal péntekenként. Tartottak már egy közös edzést az újkígyósiakkal, de az igaz játékot, majd a bajnokik jelentik majd.

A hétvégi rajt alkalmával a listavezető Mezőtúrt fogadják.

– Ősszel csak három góllal kaptunk ki az otthonukban, jó lenne most is egy jó meccset játszani velük – tért ki a közelgő bajnoki folytatásra a Belvárosi DSK edzője, aki hozzáfűzte, hogy tíz pontot tavasszal is meg kell szerezniük ahhoz, hogy céljukat, a bennmaradást elérjék. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában